Cum sunt vanati politistii care l-au bagat la apa pe Gabriel Oprea in dosarul "Girofarul". Cine-l razbuna pe "Interesul National"

Cum sunt vanati politistii care l-au bagat la apa pe Gabriel Oprea in dosarul

"Radu Gavris nu ar fi actualizat fisele postului pentru doi agenti, din punct de vedere al autorizarii detinute, nu ar fi asigurat realizarea activitatilor de pregatire specifica in perioada supusa controlului, nu ar fi dispus realizarea unei analize in vederea stabilirii zonelor de securitate si administrative la nivelul serviciului, nu s-ar fi preocupat de prelucrarea personalului in legatura cu consecintele care pot decurge in situatia unor prelucrari excesive sau ilegale de date cu caracter personal etc", sustin sursele citate. Oprea a fost acuzat de de procurorii anticoruptie ca ar fi beneficiat de echipajele de politie pentru deplasari, in mod ilegal si "ar fi incheiat un protocol in baza caruia procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Tiberiu Nitu, a beneficiat, in mod nelegal, de insotirea deplasarilor efectuate cu echipaje ale politiei rutiere". DNA preciza ca, la 13 iulie 2015, Gabriel Oprea, in calitate de ministru de Interne si ordonator de credite, cu ajutorul lui Nicolae Gheorghe, secretar de stat in cadrul Departamentului de Informatii si Protectie Interna, si Gabriel-Nicolae Pavel, sef al Serviciului juridic, a dispus suplimentarea cu suma de 410.000 lei a fondurilor pentru cheltuieli operative ale acestei structuri de politie si a aprobat achizitia unui autoturism Audi A8 in scopul declarat al asigurarii protectiei demnitarilor.

acum 97 luni (19 Mar 2016)

Mai exact, controalele au fost declansate pe 28 ianuarie, la fix o zi dupa ce fostului ministru de Interne Gabriel Oprea i s-a ridicat imunitatea parlamentara pentru a putea fi cercetat penal. In urma acestui scandal, Oprea a fost nevoit sa demisioneze din functie si s-a ales si cu acuzatii de abuz in serviciu.

Nu intamplator, sustin surse judiciare, Serviciul Omoruri, din Politia Capitalei, condus de comisarul-sef Radu Gavris, a facut obiectul mai multor controale venite atat de la Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR), cat si de la Politia Capitalei. In 2009, retinerea de catre politistii bucuresteni a lui Gigi Becali in dosarul sechestrarii hotilor de masini, personaj influent la acea vreme, a dus la demiterea intregii conduceri a Politiei Capitalei. Dan Antonescu: "Nicio fapta buna nu ramane nepedepsita"

Dan Antonescu, fostul sef al Serviciului Omoruri din cadrul Politiei Capitalei, s-a aratat uluit si, in acelasi timp, dezamagit de informatiile potrivit carora fostii sai subalterni sunt obiectul unor controale sistematice. Poate ar trebui sa explice totusi cineva de ce un asa aflux de controale imediat dupa ce oamenii astia au lucrat in cazul mortii lui Bogdan Gigina. Verificarile actuale au loc in conditiile in care politistii de la Omoruri au avut performante neatinse de nicio alta structura similara din Europa. Aceleasi performante au fost inregistrate si in cazul infractiunilor de tentativa de omor: din 220 de fapte inregistrate, doar doua au ramas cu "autor necunoscut".

Anchetatorii au lucrat la cazuri celebre, precum incendiul de la Maternitatea Giulesti sau dosarul interlopului Sandu Geamanu.

Astfel, gradul de rezolvare a cazurilor instrumentate de Serviciul Omoruri este de 100%. La nivel european media de rezolvare este de 35-40%. Este vorba de proiectul Leonardo Da Vinci "Dezvoltarea capacitatii structurilor specializate de a preveni, combate si investiga in ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro