Cum scapam de firele de par nedorite. Metode, beneficii si riscuri

Cum scapam de firele de par nedorite. Metode, beneficii si riscuri

Vestea buna ar fi ca - daca nu am facut-o pana acum - ne putem pregati nu doar cu un sac de creme de protectie solara cu factor inalt, ci si cu o sedinta la cabinetul de cosmetica sau de dermatologie pentru a scapa de firele de par nedorite. Decolorarea nu este o forma de epilare, ci o metoda de camuflare optica a firelor de par, atunci cand nu se doreste smulgerea.

acum 69 luni (15 Jun 2018)

E vreme de plaja si visam la piele bronzata, chiar daca momentul in care ne vom lua vacanta e inca departe. Vestea buna ar fi ca - daca nu am facut-o pana acum - ne putem pregati nu doar cu un sac de creme de protectie solara cu factor inalt, ci si cu o sedinta la cabinetul de cosmetica sau de dermatologie pentru a scapa de firele de par nedorite. Principiul se numeste fototermoliza selectiva, ceea ce inseamna ca aparatul emite radiatia intr-o anumita lungime de unda, apropiata de cea in care absoarbe pigmentul brun, melanina", explica medicul dermatolog.

Cand radiatia intalneste melanina din firul de par sau din piele, energia optica se transforma in energie termica, focalizata doar in pigment. Pielea bronzata absoarbe prima radiatia, inaintea firului de par, si se produce o arsura superficiala, un efect advers, uneori permanent." "Electroliza presupune distrugerea cu ajutorul curentului electric, fir cu fir, cu un ac ce se insereaza in orificiul pilar, este laborioasa, dureaza mult si este relativ dureroasa. Este rezervata firelor de par albe, care nu mai pot fi distruse cu laser", adauga medicul.

Cremele depilatorii topesc keratina care constituie firul de par

"Ele actioneaza doar la suprafata pielii, practice, au acelasi efect cu procedura de radere a parului si aceeasi remanenta, de cateva zile.

Parul nu se indeseste prin aceste proceduri fara smulgere, ci pur si simplu mai multe generatii de foliculi ajung sa produca fir vizibil, sunt activi. "Daca, de exemplu, parul este epilat prin smulgere, apoi este ras de cateva ori si apoi din nou smuls, dupa a doua smulgere, va creste mult mai putin o perioada, deoarece toti foliculii activi isi pierd sincron firele".

Smulgerea parului cu ceara este inca metoda cea mai folosita in Romania, desi in alte tari europene deja se foloseste pe scara larga epilarea laser sau IPL.

Decolo... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro