La ce poate duce intoleranta la gluten si care sunt preparatele care ne pun viata in pericol

La ce poate duce intoleranta la gluten si care sunt preparatele care ne pun viata in pericol

Persoanele care au intoleranta la gluten trebuie sa evite intotdeauna urmatoarele alimente: grau, orz, secara, faina de cartofi, graham, tarate, germeni de grau si tarate de ovaz", a spus medicul Iuliana Mateescu. Cum ne dam seama ca avem intoleranta la gluten: -In momentul in care consumati produse care provin din grau, secara sau orez si apar probleme la nivelul stomacului: balonari, crampe, greata, constipatie sau diaree trebuie sa consultati un medic.

acum 95 luni (25 May 2016)

Specialistii au precizat ca intoleranta grava la gluten se numeste boala celiaca si poate avea efecte adverse asupra organismului. Intoleranta la gluten nu este o alergie alimentara, dar persoanele care sufera de boala celiaca pot suferii anumite complicatii-deteriorarea cililor (care protejeaza intestinul subtire). Persoanele care au intoleranta la gluten trebuie sa evite intotdeauna urmatoarele alimente: grau, orz, secara, faina de cartofi, graham, tarate, germeni de grau si tarate de ovaz", a spus medicul Iuliana Mateescu. Cum ne dam seama ca avem intoleranta la gluten: -In momentul in care consumati produse care provin din grau, secara sau orez si apar probleme la nivelul stomacului: balonari, crampe, greata, constipatie sau diaree trebuie sa consultati un medic. -Dupa ce ati consumat alimente care contin gluten si aveti o stare de oboseala este indicat sa mergeti la un medic. -Daca apar migrene sau schimbarile de dispozitie dupa ce ati consumat alimente care contin gluten atunci cu siguranta este o problema. -Daca dupa o perioada in care ati consumat alimente care contin gluten si au aparut ameteli, dificultate in mentinerea echilibrului, furnicaturi, dureri si senzatii de moleseala a extremitatilor este bine sa depistati cauza. Medicii au mai precizat ca persoanele care sufera de boala celiaca trebuie sa scoata din alimentatie pentru toate viata produsele care contin gluten. "Tratamentul in astfel de situatii trebuie urmat cu sfintenie, iar pacientii trebuie sa inteleaga ca este vorba despre o boala destul de grava. Este bine de stiut ca intoleranta la gluten apare si in urma unui regim nediversificat", a mai precizat medicul Iuliana Mateescu. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro