Cum se prepara aromatul lichior de gutui, una dintre cele mai rafinate bauturi romanesti de toamna

Cum se prepara aromatul lichior de gutui, una dintre cele mai rafinate bauturi romanesti de toamna

Daca va grabiti putin, mai gasiti in piete, zilele astea, ultimele loturi de gutui coapte si aromate, romanesti, perfecte pentru orice reteta de dulceata, dar si pentru un preparat mai putin obisnuit contemporanilor, desi cu decenii in urma era considerat o adevarata delicatesa si se facea in majoritatea gospodariilor.

acum 90 luni (28 Oct 2016)

Daca va grabiti putin, mai gasiti in piete, zilele astea, ultimele loturi de gutui coapte si aromate, romanesti, perfecte pentru orice reteta de dulceata, dar si pentru un preparat mai putin obisnuit contemporanilor, desi cu decenii in urma era considerat o adevarata delicatesa si se facea in majoritatea gospodariilor.

Vorbim aici despre deliciosul, aromatul si toropitorul lichior de gutui, o bautura dupa o reteta veche, pe care specialistul gastronom Gina Bradea (realizatoarea portalului pofta-buna.com, unul dintre cele mai apreciate site-uri de retete culinare in limba romana) a invatat-o de la bunica ei, dintr-n sat din partea de sud a Moldovei.

"Pe cat pare (si este) de simplu, pe atat de mult va va surprinde lichiorul, cand va fi gata, cu eleganta gustului, cu aroma de miere, de soare tomnatic si de bruma matinala", spune Gina Bradea. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro