"Sindromul post-vacanta", boala la care sunt predispusi elevii la inceperea noului an scolar

Sindromul post-vacanta nu este recunoscut ca o boala de Organizatia Mondiala a Sanatatii, iar psihologii cred ca nu ar trebui sa dureze mai mult de 3-5 zile. Specialistii cred ca, pentru a trece peste acest aspect neplacut, copiii ar trebui ca, inainte de inceperea scolii cu cel putin o saptamana, sa inceapa sa se culce si sa se trezeasca la orele corespunzatoare orarului scolar, pentru a nu se simti obositi in primele zile de scoala.

acum 61 luni (14 Sep 2015)

Sindromul post-vacanta nu este recunoscut ca o boala de Organizatia Mondiala a Sanatatii, iar psihologii cred ca nu ar trebui sa dureze mai mult de 3-5 zile.

In primele zile de la inceperea noului an scolar, sindromul post-vacanta se poate manifesta sub forma de tristete, iritabilitate, tulburari de somn, oboseala, pierderea poftei de mancare, aparitia unor dureri corporale difuze, diaree sau varsaturi. Poate trece chiar si o saptamana pana ce o persoana se adapteaza din nou la ritmul de viata normal.

Cea mai grea adaptare este cea legata de trezitul de dimineata. Cand incep scoala, ei sunt nevoiti sa se trezeasca cu cel putin doua ore mai devreme, ceea ce ii poate demoraliza. Specialistii cred ca, pentru a trece peste acest aspect neplacut, copiii ar trebui ca, inainte de inceperea scolii cu cel putin o saptamana, sa inceapa sa se culce si sa se trezeasca la orele corespunzatoare orarului scolar, pentru a nu se simti obositi in primele zile de scoala. Cum mai putem trece peste sindromul post-vacanta O alimentatie sanatoasa si echilibrata ii poate ajuta foarte mult pe elevi sa treaca peste corvoada inceputului de an scolar. Se recomanda ca, in aceasta perioada a anului, parintii sa nu le ofere copiilor prea multe dulciuri si snacks-uri, ci sa introduca mai multe fructe sau produse lactate. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro