Pita de malai ca-n Banat: o reteta delicioasa de pe vremea bunicilor

Pita de malai ca-n Banat: o reteta delicioasa de pe vremea bunicilor

In compozitia racita la temperatura mainii, pune 250 de grame de faina alba proaspat cernuta, 50 de grame de drojdie proaspata sfaramata in pumn, o lingura rasa de sare, trei linguri rase de zahar, cinci linguri de ulei, piper, cimbru, boia dulce dupa gust.

acum 80 luni (27 Aug 2017)

Retea de malai, pe care il mai pregateste si astazi, ca sa si aminteasca de acele clipe, e veche si o stie de la bunicii lui.

"Opareste jumatate de kilogram de malai grisat cu 600 de ml de apa incalzita la 60- 70 de grade.

In compozitia racita la temperatura mainii, pune 250 de grame de faina alba proaspat cernuta, 50 de grame de drojdie proaspata sfaramata in pumn, o lingura rasa de sare, trei linguri rase de zahar, cinci linguri de ulei, piper, cimbru, boia dulce dupa gust. Amesteca bine compozitia cu lingura de lemn adaugand apa calduta in cantitati mici pana obtineti un aluat putin mai gros decat cel de clatite.

Adaugati si o conserva de boabe de porumb bine stoarse de zeama si incorporati amestecand de jos in sus. Etapa I- cuptorul se preincalzeste la 70 de grade celsius si se lasa tava la dospit timp de 20 de minute. Etapa II- se mareste temperatura cuptorului la 210 grade celsius si se coace malaiul pana prinde obraz rumen- aproape de culoarea castanei. Se mai coace malaiul 5- 10 minute pana si stratul de faina alba se rumeneste. Malaiul se scoate din tava, se inveleste in prosoape de bucatarie si se lasa acoperit sa naduseasca si sa se raceasca doua ceasuri", spune Uica ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro