Judecatorii spulbera teoriile Antena 3: "Notificarea nu reprezinta un act de executare silita"

Judecatorii spulbera teoriile Antena 3:

Judecatoria Sectorului 5 a motivat astazi de ce a respins, pe 18 februarie 2016, cererea de ordonanta presedintiala facuta de Antena 3, de a ramane in sediul care este proprietate a statului roman. Ce spune notificarea Imobilele in care isi desfasoara activitatea posturile de televiziune Antena 1 si Antena 3 trebuiau evacuate (voluntar - n.r.) in termen de cinci zile, in urma notificarii primite, pe 15 februarie 2016, de la Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Bucuresti "Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Bucuresti, in calitate de organ de valorificare imputernicit conform prevederilor OG nr.

acum 98 luni (23 Feb 2016)

Judecatoria Sectorului 5 a motivat astazi de ce a respins, pe 18 februarie 2016, cererea de ordonanta presedintiala facuta de Antena 3, de a ramane in sediul care este proprietate a statului roman.

Ce au cerut avocatii Antena 3

Concret avocatii postului de televiziune au depus la 18 februarie 2016, la 3 zile dupa primirea notificarii ANAF de eliberare voluntara a sediului, o cerere prin care solicitau sa stea in acest imobil pana cand se va solutiona dosarul in care Antena 3 cere statului daune de 50.000 de lei, bani pe care i-ar fi investit in imobil.

Reprezentantii Antena 3 au aratat ca daca ar fi evacuati ar suferi prejudicii materile si de imagine: cheltuieli de evacuare si relocare, intreruperea emisiei posturilor, pierderea incasarilor din publicitate, pierderea eventualilor clienti care pentru a-si promova imaginea se vor adresa altor posturi de televiziune concurente.

"Instanta constata ca Notificarea emisa de catre parat avand ca numar MBR - DEC 1510/ 15 februarie 2016 nu reprezinta un act procedural ce ar conduce la vreuna din finalitatile descrise de reclamanta. Aceasta reprezinta, astfel cum rezulta din motivarea in drept aratata in chiar cuprinsul sau, un act unilateral de notificare, premergator procedurii judiciare speciale de evacuare prevazuta de Titlul XI din Codul de procedura civila privind evacuarea din imobilele folosite sau evacuate fara drept. Or, in primul rand, acest act nu reprezinta un act de executare silita, si in al doilea rand, acesta este efectuat in contextul in care paratul (Statul roman - n.r.) ar intelege ca pentru solutionarea litigiului prividnd reptul de folosinta al reclamantei sa investeasca in viitor instantele judecatoresti cu cerere pentru pronuntarea unei hotarari judecatoresti de evacuare", arata instanta in motivarea deciziei.

Judecatoria Sectorului 5 mai explica faptul ca dupa analizarea textelor de ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro