INTERVIU Alfred Bruckstein, profesor: "Dupa Auschwitz, parintii mei aveau o regula sfanta in casa: nu aruncau niciodata painea"

INTERVIU Alfred Bruckstein, profesor:

Alfred Bruckstein a fost prezent la cea de-a treia editie a Scolii de Vara de Imagistica pentru Aplicatii Medicale (SSIMA), sustinuta de Phillips, care a avut loc luna trecuta la Brasov, si a vorbit, intr-un interviu pentru "Weekend Adevarul", despre istoria familiei sale in Romania, despre pacatul cel mai mare al Romaniei - exportam multi tineri extrem de talentati care nu se mai intorc in tara -, despre cercetare si performante tehnologice in imagistica si, un succes personal, cum poti inventa modele matematice complicate doar privind mersul furnicilor.

acum 7 luni (12 Aug 2017)

Alfred Bruckstein, care, in cercul apropiat, e alintat "Freddy", e profesor de origine romana la Universitatea de Tehnologie Technion din Israel. A prins pasiunea pentru fizica si matematica in Romania, la liceul din Sighetu Marmatiei, apoi si-a aprofundat cunostintele, in inginerie, la universitatea din Haifa, un fel de Politehnica din Bucuresti. Alfred Bruckstein a devenit profesor, a facut cercetari in tehnologie si inginerie, a dobandit cunostinte care sunt greu de tradus in romana, pe care le-a oferit, mai departe, studentilor sai din toata lumea. Din dorinta de a da ceva valoros inapoi tarii unde a copilarit, a sprijinit-o pe Elena Ovreiu, lector universitar la Politehnica Bucuresti, sa fondeze, in Romania, o scoala de vara pentru studentii romani si din Europa de Sud-Est la inginerie medicala. Elena s-a ocupat de organizare, "Freddy" a vorbit cu prieteni de-ai lui, oameni de stiinta renumiti, sa vina in Romania si sa le impartaseasca tinerilor know-how-ul lor. Alfred Bruckstein a fost prezent la cea de-a treia editie a Scolii de Vara de Imagistica pentru Aplicatii Medicale (SSIMA), sustinuta de Phillips, care a avut loc luna trecuta la Brasov, si a vorbit, intr-un interviu pentru "Weekend Adevarul", despre istoria familiei sale in Romania, despre pacatul cel mai mare al Romaniei - exportam multi tineri extrem de talentati care nu se mai intorc in tara -, despre cercetare si performante tehnologice in imagistica si, un succes personal, cum poti inventa modele matematice complicate doar privind mersul furnicilor. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro