Cea mai mare greseala pe care o facem la micul dejun
Medicul nutritionist Krista Yoder Latortue spune ca orice masa din zi ar trebui sa fie alcatuita astfel: jumatate de farfurie cu legume si fructe, un sfert cu cereale integrale si un sfert cu proteine, scrie Womenshealthmag.com.
Medicul nutritionist Krista Yoder Latortue spune ca orice masa din zi ar trebui sa fie alcatuita astfel: jumatate de farfurie cu legume si fructe, un sfert cu cereale integrale si un sfert cu proteine, scrie Womenshealthmag.com. Fara proteine, organismul nostru nu va avea energie si ni se va face foame destul de repede.
O femeie are nevoie zilnic de 80 -100 de grame de proteine, in functie de greutatea corporala si de activitatea fizica. Iar organismul nostru nu poate asimila decat 30 de grame deodata, de aceea este bine sa consumam proteine la fiecare masa a zilei.
Pentru micul dejun nu avem nevoie de friptura sau gratare, ori de carnati si alte alimente grele. In afara de carne, oua si lactate, proteinele se pot procura si din nuci, seminte si fasole. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro