INFOGRAFIC Grecii, in chinurile reformei

INFOGRAFIC Grecii, in chinurile reformei

Pachetul initial de reforme promis zonei euro de premierul grec Alexis Tsipras a trecut miercuri dupa-amiaza prima bariera legislativa, fiind avizat de cele patru comisii specializate din Parlamentul de la Atena, legislativul grec urmand - probabil spre miezul noptii - sa se pronunte prin vot asupra acestor masuri, precum si a acordului in ansamblu. Propunerea prevede ca imprumutul sa aiba o maturitate de maximum trei luni si sa fie rambursat EFSM din banii care vor fi obtinuti de Grecia din fondul de salvare al zonei euro, Mecanismul European de Stabilitate (ESM), dupa finalizarea negocierilor pentru viitorul program de salvare in valoare de 86 de miliarde de euro.

acum 66 luni (15 Jul 2015)

Pachetul initial de reforme promis zonei euro de premierul grec Alexis Tsipras a trecut miercuri dupa-amiaza prima bariera legislativa, fiind avizat de cele patru comisii specializate din Parlamentul de la Atena, legislativul grec urmand - probabil spre miezul noptii - sa se pronunte prin vot asupra acestor masuri, precum si a acordului in ansamblu.

Guvernul condus de premierul Alexis Tsipras a inaintat marti Parlamentului un proiect care ratifica acordul cu creditorii si prevede suplimentarea veniturilor anuale si economii de 4,5 miliarde de euro, prin noi taxe si reforme in sistemul asigurarilor sociale.

Acordul Greciei cu creditorii internationali, care contine cele mai dure conditii impuse vreodata statului elen in schimbul unui nou program de salvare, ar putea trece prin Parlament cu sprijinul opozitiei, in pofida dezertarilor din coalitia de guvernare. Pana lunea viitoare, UE estimeaza ca Grecia are nevoie de aproximativ 7 miliarde de euro pentru a fi in masura sa ramburseze datoriile fata de Banca Centrala Europeana si Fondul Monetar International. Pana la data de 5 august va mai fi nevoie de alte 5 miliarde de euro. Acesti bani ar urma sa acopere nevoile stringente ale Greciei pana la intrarea in vigoare a noului acord de salvare, proces a carui durata ar putea fi de cateva saptamani.

Negocierile pentru acordarea unei sume intre 82 si 86 de miliarde de euro vor incepe numai dupa ce Atena va indeplini criteriile impuse de creditori, respectiv dupa aprobarea acestor masuri de catre parlamentul german si celelalte foruri legislative ale statelor din zona euro.

Eurogrupul a anuntat ca se va reuni joi dimineata prin teleconferinta pentru a evalua daca Atena a indeplinit primele obligatii asumate si pentru a discuta propunerea Comisiei Europene de a acorda Greciei un credit punte in valoare de 7 miliarde de euro destinat platilor urgente. Bani de la Comisia Europeana Comisia Europeana propune un imprumut punte de 7 miliarde ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro