Ce se intampla cu un refugiat in Anglia: "Sistemul britanic da nastere la nedreptati fata de Grecia si Italia, deja sufocate de imigranti"

Ce se intampla cu un refugiat in Anglia:

Zeci de mii de cereri de azil in Marea Britanie Nu se stie cu exactitate numarul celor care reusesc sa ajunga in Marea Britanie. Exista un principiu, observat de multe tari, potrivit caruia solicitantii de azil care au trecut printr-o a treia tara sigura in care ar fi putut solicita azil pot fi trimisi acolo pentru a-si face cererea. Unele guverne s-au oprit si ele din a trimite oamenii inapoi in doua dintre tarile care reprezinta puncte de intrare, cum este Grecia si Italia, deoarece aceste tari sunt deja inundate de cereri de azil.

acum 104 luni (13 Aug 2015)

Cel putin noua persoane au murit incercand sa treaca prin Eurotunel, din Calais, Franta, in Marea Britanie, din luna iunie si pana acum. Scene apocaliptice cu oameni care se catara pe garduri si care se inghesuie in camioane pentru a ajunge unde doresc arata cat de disperati sunt unii refugiati. Zeci de mii de cereri de azil in Marea Britanie Nu se stie cu exactitate numarul celor care reusesc sa ajunga in Marea Britanie. Insa multi dintre cei care asteapta in Calais si care ajung in Anglia vor incerca sa obtina statutul de refugiat. Au existat 25.020 de cereri de azi in Marea Britanie, in 12 luni, pana in martie 2015. Solicitantii de azil au dreptul sa ramana in Regatul Unit in timp ce asteapta decizia. Exista un principiu, observat de multe tari, potrivit caruia solicitantii de azil care au trecut printr-o a treia tara sigura in care ar fi putut solicita azil pot fi trimisi acolo pentru a-si face cererea. Sistemul britanic cu privire la refugiati: regula Dublin UE are o regula specifica privind acest caz, incercand sa descopere care tara este responsabila pentru a se ocupa de cererea de azil. Regula Dublin stabileste criteriul pentru identificarea tarii care ar trebui sa se ocupe de cererea de azi. De obicei, prima tara in care soseste refugiatul este responsabila de cerere. Sistemul Eurodac poate identifica care tara a reprezentat punctul de intrare. Departamentul de stat britanic spune ca profita mult de acest avantaj al legii. Unele guverne s-au oprit si ele din a trimite oamenii inapoi in doua dintre tarile care reprezinta puncte de intrare, cum este Grecia si Italia, deoarece aceste tari sunt deja inundate de cereri de azil. "Un dintre cele mai mari provocari ale sistemului Dublin este ca da nastere unei inechitati fundamentale, punand o responsabilitate disproportionata pe statele de frontiera ca Grecia si Italia", explica un specialist pentru BBC. In Marea Britanie, refuzuri peste refuzuri Au existat peste 25.000 de solicitari de azil, in 12 luni, pana in m... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro