VIDEO Victimele violentei domestice ies in strada. Lista revendicarilor. Marturia unei femei batute: "Din cauza violentei domestice am ajuns in carucior"

VIDEO Victimele violentei domestice ies in strada. Lista revendicarilor. Marturia unei femei batute:

Femeile, indiferent de grupul din care provin sau de vulnerabilitatile lor, sunt supuse presiunii sociale de a ascunde actele de agresiune comise asupra lor de barbati, pentru a nu fi, pe nedrept, judecate de cei din jur", scriu initiatoarele marsului pe pagina de Facebook a evenimentului. - Sa introduca de urgenta ordinul de protectie provizoriu (art.52, Conventie), emis de Politie imediat dupa constatarea faptei de violenta, care sa asigure o protectie reala si rapida.

acum 9 luni (12 Oct 2017)

Din cauza violentei domestice am ajuns intr-un carucior, paralizata, si de multi ani vocea mea ca si a altor victime nu se mai aude. De 17 ani astept o lege care sa ofere protectie reala, interventie rapida, monitorizarea agresorilor si descurajarea potenatialilor agresori prin pedepse care sa reflecte gravitatea faptelor. Nu este nevoie doar de supravietuire, ci de prevenire si sprijinirea potentialelor victime.

Motivele pentru care se iese in strada

"Iesim in strada pentru a descuraja si a condamna toate formele de violenta ale barbatilor impotriva femeilor. Vrem ca femeile si fetele sa fie in siguranta acasa, in spatiile publice, la locul de munca, in scoli si in universitati.

Pentru ca una din patru femei din Romania a fost agresata fizic sau sexual de partenerul sau (FRA, 2014).

Atragem atentia asupra obstacolelor cu care se confrunta diferite grupuri: femei cu venituri mici, cu sau fara loc de munca, cu dizabilitati, femei rome sau care fac parte dintr-o alta minoritate etnica sau religioasa, imigrante, LBTQ+, lucratoare sexuale.

Femeile, indiferent de grupul din care provin sau de vulnerabilitatile lor, sunt supuse presiunii sociale de a ascunde actele de agresiune comise asupra lor de barbati, pentru a nu fi, pe nedrept, judecate de cei din jur", scriu initiatoarele marsului pe pagina de Facebook a evenimentului.

Ce se cere autoritatilor:

- Sa modifice de urgenta legislatia in conformitate cu Conventia de la Istanbul ratificata de Romania in 2016;

- Sa introduca de urgenta ordinul de protectie provizoriu (art.52, Conventie), emis de Politie imediat dupa constatarea faptei de violenta, care sa asigure o protectie reala si rapida.

- Sa modifice de urgenta Codul Penal astfel incat cercetarea agresorilor sa continue chiar daca victima isi retrage plangerea (art.55, Conventie);

- Sa se infiinteze centre specializate pentru cazurile de violenta sexuala, c... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro