Viata cu diabet zaharat. Cum putem tine boala sub control:

Viata cu diabet zaharat. Cum putem tine boala sub control:

Aceasta ii poate determina pe pacienti sa ia masuri pentru a recastiga controlul asupra diabetului, pot duce la fenomenul care se evidentiaza prin "a fi coplesit" de controlul diabetului, prin a fi dominat de catre diabet, prin a fi constant ingrijorat in legatura cu tintele diabetului si prin a deveni in final nemotivat sau fara dorinta de a continua sa ai grija de diabet. Pacientii trebuie sa simta aproape medicul specialist, care ar trebui sa fie asemanator cu un antrenor, care le ofera persoanelor cu diabet abilitatile necesare pentru a-si controla ei insisi diabetul si cu un ghid, care ii ajuta sa ia decizii informate despre viata cu diabet si care lucreaza impreuna cu diabeticul la crearea unui plan pentru atingerea controlului glicemic optim", a mai aratat Claudiu Cobuz.

acum 105 luni (11 Jul 2015)

Boala in sine, complicatiile ei acute si cronice, cat si tratamentul ei pot avea impact nu numai asupra persoanei cu diabet, ci si asupra familiei acesteia. Autocontrolul de succes reuseste adaptarea diabetului pentru a se potrivi stilului de viata al pacientului, si nu adaptarea stilului de viata pentru a se potrivi diabetului. Pacientul si familia acestuia trebuie sa accepte aceasta boala cronica, sa asimileze cunostinte si atitudini noi care sunt necesare pentru a controla cu succes aceasta boala serioasa si sa inteleaga implicatiile acesteia asupra vietii. Reactia unei persoane la diagnosticarea diabetului este in relatie cu experientele anterioare despre aceasta boala, cu modul in care persoana face fata stresului, cu nivelul de sprijin din partea familiei si cu relatia pe care o are cu echipa de ingrijire.

Este un lucru obisnuit ca persoanele cu diabet sa incerce sa faca multe schimbari in viata lor in momentul in care sunt diagnosticati.

Aceste lucru se intampla din cauza ca persoanele care au inceput sa faca aceste schimbari nu au stat niciodata sa se gandeasca daca au vrut sa faca aceste schimbari, si, daca le-au vrut, de ce si in ce masura. Sau poate din cauza ca au incercat sa faca foarte multe deodata sau poate ca au facut aceste schimbari ca prima reactie in fata unui diagnostic inspaimantator. Sau poate ca au facut aceste schimbari ca sa ii multumeasca pe specialisti sau pe propriile lor familii, sau poate ca au facut aceste schimbari fara sa conceapa intai un plan. Primul, este mult mai usor sa faci schimbari si sa le mentii daca ele sunt importante pentru tine. Schimbarile cu care oamenii se chinuie in viata si le abandoneaza sunt cele care le sunt impuse, si nu alese. Este in natura umana sa reziste la schimbarile pe care altii pun ca trebuie facute, oricat de bine intentionat ar fi sfatul lor. Majoritatea adultilor au incercat la un moment dat in viata sa faca ajustari in modul lor de alimentatie sau sa faca exercitii fizice.... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro