"Mami, vreau si eu pentru ca si X are". Cum faci fata situatiei?

Inca de la nastere, copilul isi dezvolta creierul prin constructia de retele neuronale experimentand relatia cu mama si grupul familial. "Cunosc copii care au camerele ticsite cu de toate" "Oriunde am locui, de oriunde ne-am face cumparaturile, in orice parc am merge, la orice scoala am avea copiii este imposibil sa nu vedem diferentele de valori si principii care ne inconjoara. "Un copil care a primit orice a cerut in primii ani de viata, si ma refer la copiii care reusesc sa ceara verbal diferite lucruri (si nu la bebelusi care nu-si doresc decat esentialul: sa manance, sa doarma, sa fie iubiti) - dulciuri, jucarii, timp in fata ecranelor- peste ani, nu va primi usor un refuz atunci cand parintele decide ca nu este potrivita cererea lui.

acum 85 luni (6 Apr 2017)

Inca de la nastere, copilul isi dezvolta creierul prin constructia de retele neuronale experimentand relatia cu mama si grupul familial. Cu cat parintii ii sunt alaturi, ii vorbesc, ii explica mediul inconjurator, sunt prezenti, ii arata iubirea si apartenenta la familie, cu atat copilul va dezvolta un atasament securizant, va fi un copil echilibrat, dezvoltandu-se armonios.

S-au facut cercetari pe copii din centre de plasament care au fost separati de mama si familie inca din primele momente de viata. Oricat de dur ar parea, copiii care cauta un refugiu in alimente sau obiceiuri nesanatoase au un mare gol de umplut, respectiv atentia si timp petrecut cu mama si familia.

Ce faci insa, cand esti de partea cealalta de baricada? Cand nu i-ai cumparat orisice jucarie copilului, nu mananca doar crenvursti pentru ca "doar asta vrea" si nu are ultima generatie de tableta sau telefon pentru a urmari ultimul joc aparut in retea, dar iti cere pentru ca si prietenul lui are.

Situatia e un pic mai complexa decat ni s-ar parea, iar solutia nu e intotdeauna aceea de a-i cumpara ca sa nu-l frustrez, mai ales ca "putem, daca n-am putea, ar mai fi fost ceva, dar slava Domnului ca putem", explica Dina Berto, formator in cadrul Programului national de educatie pentru parinti "Scoala Familiei".

"Cunosc copii care au camerele ticsite cu de toate"

"Oriunde am locui, de oriunde ne-am face cumparaturile, in orice parc am merge, la orice scoala am avea copiii este imposibil sa nu vedem diferentele de valori si principii care ne inconjoara. De obicei, de ceea ce am fost privati in copilaria noastra, oferim acum copiilor nostri cu ambele brate. Ne ascundem durerea "inregistrata" din copilaria noastra, oferind copiilor nostri tot ce ne cer si mai mult decat atat fara nici un ragaz de gandire sau analiza: are nevoie si care e nevoia lui reala? Pentru ca alta e nevoia lor real... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro