INFOGRAFIE Atentie la termenul fiscal 30 iunie! Proprietarii de locuinte si beneficiarii "amnistiei mici" trebuie sa treaca pe la Fisc. Cum platim taxele

INFOGRAFIE Atentie la termenul fiscal 30 iunie! Proprietarii de locuinte si beneficiarii

In categoria obligatiilor de plata accesorii vizate intra penalitatile de intarziere, o cota de 54,2% din dobanzi si o cota de 77,1% din majorarile de intarziere datorate de contribuabili pana la data intrarii in vigoare a unei legi din 2011 care modifica si completa o ordonanta privind Codul de procedura fiscala. In notificarea catre Fisc, contribuabilul trebuie sa specifice denumirea/numele si prenumele acestuia, a/ale reprezentantului legal/reprezentantului fiscal/imputernicitului, daca este cazul, domiciliul fiscal, codul de identificare fiscala, numarul de telefon/fax al acestora, adresa de e-mail, inclusiv datele de identificare pentru sediile secundare inregistrate fiscal, obiectul notificarii, respectiv intentia de a beneficia de anularea obligatiilor de plata accesorii, data si semnatura.

acum 94 luni (28 Jun 2016)

Termenul de 30 iunie este important pentru contribuabilii din mai multe categorii, cum sunt platitorii de taxe locale si aplicantii unui program de conformare la plata restantelor catre buget. De ce s-a prelungit termenul

Pe fondul unor confuzii procedurale legate de declararea si plata taxelor locale, Guvernul a hotarat, in luna martie, sa prelungeasca cu trei luni, pana la 30 iunie, termenul pana la care se poate plati prima rata din impozitele datorate pe cladiri, terenuri si mijloace de transport.

In plus, persoanele fizice care achita integral aceste impozitele pana la sfarsitul lunii iunie beneficiaza de bonificatia de pana la 10%, acordata - in anii trecuti - doar pana la 31 martie.

Spre deosebire de alti ani, cand oricum in luna martie romanii iau cu asalt directiile de impozite si taxe locale pentru a beneficia de bonificatia de 10%, in acest an, aglomeratia de la ghisee a fost de nedescris.

Schimbarea a fost adusa de Codul de procedura fiscala, intrat in vigoare de la inceputul lui 2016, care prevede impozitarea locuintelor in functie de destinatie (rezidentiala sau comerciala) si nu de calitatea proprietarului (persoana fizica sau juridica). Terenul de sub casa, exemple de calcul

Proprietarii trebuie sa plateasca, din 2016, un impozit de care erau scutiti in anii anteriori: cel pe terenul de sub casa.

Cuantumul sumelor se stabileste in functie de cota indiviza de teren care revine proprietarului, dar si de zona.

De exemplu, pentru un apartament de 50 mp dintr-un cartier necentral al Bucurestiului, daca apartamentul este situat intr-un bloc cu mai mult de 4 etaje, proprietarul va plati un impozit pe teren cuprins intre 10 si 26 de lei.

Potrivit noului Cod Fiscal, intrat in vigoare la 1 ianuarie 2016, suprafata utila rezultata din acte se actualizeaza cu un coeficient de major... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro