"Destine Artistice, Tipoia si Tzipoia". Rezistenta prin cultura

Galeria Romana invita iubitorii artei plastice sa viziteze o expozitie de exceptie, o expozitieeveniment: o mica lectie de istorie a artei Tatal si fiul, intr-o expozitie aniversara: "Destine Artistice, Tipoia si Tzipoia". Dinastii artistice Sever Voinescu, redactor sef al revistei Dilema Veche, a evocat viata lui Alexandru Tipoia, destinul sau de proscris al regimului comunist, si mandria fiului sau George Tzipoia, care a mostenit de la tatal sau talentul si o datorie de onoare: aceea de a lupta pentru infiintarea Casei Memoriale "Alexandru Tipoia", la Bucuresti, marele vis al pictorului.

acum 95 luni (28 May 2016)

Galeria Romana invita iubitorii artei plastice sa viziteze o expozitie de exceptie, o expozitieeveniment: o mica lectie de istorie a artei

Tatal si fiul, intr-o expozitie aniversara: "Destine Artistice, Tipoia si Tzipoia". Un eveniment emotionant, mai ales pentru cei care cunosc destinul uman, dar si pe cel artistic al familiei Tipoia. Lucrarile lui Alexandru Tipoia sunt expuse alaturi de cele ale fiului sau, George Tzipoia. Expozitia este dedicata memoriei lui Alexandru Tipoia si a operei sale de exceptie, si este organizata in parteneriat cu Institutul Cultural Roman.

"Arta este un exercitiu si un limbaj al tacerii. Pentru ca arta lui sa vorbeasca, pictorul trebuie sa invete sa taca", spunea Alexandru Tipoia. Iar maestrul Paul Gherasim avea sa sublinieze aceasta nastere a artei lui Alexandru Tipoia din tacerea sa in aprilie 1997, in primul album monografic "Alexandru Tipoia", realizat de fiul artistului, maestrul George Tzipoia. Intr-o lume asurzita, aproape in intregime de zgomot, doar tacerii ii mai ramane, semnificativ, sa vorbeasca prin subtirimea umbrei sale. Aceste ganduri au fost trezite de amintirea unuia dintre acei oameni, astazi mai rari, bine asezati in tacerea lucrului lor, pictorul Alexandru Tipoia."

Dinastii artistice

Sever Voinescu, redactor sef al revistei Dilema Veche, a evocat viata lui Alexandru Tipoia, destinul sau de proscris al regimului comunist, si mandria fiului sau George Tzipoia, care a mostenit de la tatal sau talentul si o datorie de onoare: aceea de a lupta pentru infiintarea Casei Memoriale "Alexandru Tipoia", la Bucuresti, marele vis al pictorului. Citeste si:

+ENIGMELE MORTII lui Dan Condrea si posibile raspunsuri. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro