Cum se manifesta sindromul vibratiilor fantoma. Telefoanele mobile au ajuns sa cauzeze boli indosariate de Psihologie

Cum se manifesta sindromul vibratiilor fantoma. Telefoanele mobile au ajuns sa cauzeze boli indosariate de Psihologie

Nu doar adultii sufera de aceasta afectiune, atat de comuna in randul utilizatorilor de telefonie mobila, cat si adolescentii care sunt tot mai preocupati de aplicatiile de pe telefonul mobil, primesc mesaje pe retele de socializare, iar uneori nu renunta la telefon nici macar cand sunt la cursuri sau la teatru, verificand constat daca au primit vreun mesaj de la un amic sau daca au un apel pierdut.

acum 99 luni (2 Feb 2016)

Vi s-a intamplat vreodata sa simtiti ca va suna telefonul in geanta sau in buzunar, sau ca vibreaza, iar cand l-ati scos sa constatati ca de fapt nu aveati nici un apel pierdut?

Acestea sunt primele semne care se manifesta atunci cand la nivel mental si psihologic suntem afectati de folosirea excesiva a telefoanelor mobile. Nu doar adultii sufera de aceasta afectiune, atat de comuna in randul utilizatorilor de telefonie mobila, cat si adolescentii care sunt tot mai preocupati de aplicatiile de pe telefonul mobil, primesc mesaje pe retele de socializare, iar uneori nu renunta la telefon nici macar cand sunt la cursuri sau la teatru, verificand constat daca au primit vreun mesaj de la un amic sau daca au un apel pierdut.

Doctorul si cercetatorul american Robert Rosenberger, filosof si profesor asistent la Georgia Institute of Technology din Atlanta (SUA) a ajuns la concluzia, in urma unei cercetari amanuntite, ca noua din zece persoane sufera de "sindromul vibratiilor fantoma", fenomen aparut din cauza utilizarii intense a telefonului mobil.

Este o situatie asemanatoare cu cea a ochelarilor de vedere despre care cei care-i poarta sustin ca uita de ei. Concluziile lui sunt subliniate si de catre unii psihologi care afirma ca vibratiile-fantoma se datoreaza deprinderilor memorate de organismul uman in urma utilizarii intense a telefonului mobil. Si cu atat e nevoie de mai putina reflectie si control constient pentru a face comportamentul. Ei constientizeaza acest lucru abia atunci cand raman fara astfel de aparate si simt o senzatie de disconfort.

"Cei mai multi se trezesc dimineata, se uita la telefon, daca nu chiar nu mai au ceas desteptator, ci folosesc telefonul pe post de ceas. Si de aici putem intelege cu usurinta ca folosirea telefonului mobil este un proces inconstient, iar in timp devenim dependenti de folosirea acestui aparat.

Telefoanele mobil... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro