Cum sa iti construiesti singur PC-ul? (P)

Daca vrei sa iti construiesti un PC pe componente si ai nevoie de ajutor de specialitate, mai multe firme de reparatii calculatoare Bucuresti ofera servicii de alegere si de asamblare. Un prim detaliu pe care trebuie sa il retii la placa de baza este tipul de socket (La Intel este de forma 1151, iar la AMD de forma AM3+). Placa de baza poate sa decida si in cazul acesta tipul memoriei achizitionate, asadar, este bine sa analizezi specificatiile pentru a descoperi capacitatea maxima pe care o suporta, numarul de sloturi pe care le are la dispozitie si frecventa memoriilor acceptate.

acum 78 luni (12 Oct 2017)

Pentru majoritatea utilizatorilor, achizitia unui laptop sau a unui PC este cat se poate de simpla: se opteaza pentru sistemele prezente in magazinele comerciantilor, care pot fi bune sau mai putin bune.

Cert este insa ca atunci cand aceste sisteme se defecteaza, utilizatorii apeleaza la o societate specializata in reparatii calculatoare la domiciliu, concept nou intalnit pe piata si tot mai agreat de catre bucuresteni.

Exista si destul de multe persoane care prefera sa opteze pentru construirea unui PC pe componente. Daca vrei sa iti construiesti un PC pe componente si ai nevoie de ajutor de specialitate, mai multe firme de reparatii calculatoare Bucuresti ofera servicii de alegere si de asamblare.

Daca vrei sa te descurci singur, trebuie sa ai cateva cunostinte de baza. AMD poate sa fie foarte atractiv din punct de vedere al pretului, insa Intel sta mult mai bine la capitolul piese si la capitolul calitate. Un prim detaliu pe care trebuie sa il retii la placa de baza este tipul de socket (La Intel este de forma 1151, iar la AMD de forma AM3+). Placa de baza poate sa aiba diverse dotari, cum ar fi placa video integrata sau placa audio integrata. Tine cont si de memoriile suportate sau de numarul de conectori. Procesorul este cel care decide performanta calculatorului si modul in care sunt rulate diverse programe si jocuri. Acesta trebuie sa fie compatibil cu placa de baza, asadar, socket-ul trebuie sa se potriveasca cu cel al acestei componente. Specificatiile procesorului care conteaza extrem de mult sunt: frecventa, numarul de nuclee si frecventa grafica pe care o ofera. De asemenea, conteaza memoria maxima pe care o poate suporta. Desi este o componenta esentiala, placa video se alege ceva mai usor, in conditiile in care nu are nevoie de compatibilitate cu alte componente. Este important sa optezi pentru o placa video cat mai performanta (cu o memorie cat mai mare), in asa fel incat sa ai o calitate cat mai buna in jocuri sau in pr... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro