Cum prepara profesionistii o delicioasa cafea infuzata la rece. " esential este omul"

Cum prepara profesionistii o delicioasa cafea infuzata la rece.

Pentru o cafea pregatita la ibric, tanara are cateva indicatii: "Punem apa atat cat dorim si o lasam sa ajunga aproape de punctul de fierbere, adica atunci cand se formeaza bulele de aer pe fundul si peretii ibricului.

acum o saptamana (13 Aug 2017)

Potrivit cafegiilor ieseni, temperatura la care se prepara cafeaua conteaza foarte mult, in functie de aceasta fiind potentate anumite arome. Pentru un cold brew, extractia cu apa rece, folosim o cafea macinata mai grunjos, nu o vom folosi pe cea de espressor sau de ibric, pentru ca acestea sunt fine. Dimineata avem o cafea rece, iar daca dorim putem sa mai adaugam doua cuburi de gheata, pentru ca va avea o aroma foarte buna", a explicat Carmen Manea, unul dintre fondatorii Scolii Moldovenesti de Cafea.

Potrivit acesteia, "ingredientul" esential in pregatirea cafelei este omul: "Pot sa am cea mai buna cafea, aparatura de ultima generatie si orice fel de ustensile, daca nu stiu sa le pun impreuna, nu a iesit nimic.

Pentru o cafea pregatita la ibric, tanara are cateva indicatii: "Punem apa atat cat dorim si o lasam sa ajunga aproape de punctul de fierbere, adica atunci cand se formeaza bulele de aer pe fundul si peretii ibricului. Putem sa ne oprim in puncul respectiv, inchidem focul, luam ibricul de pe foc si adaugam atata cafea cat ne dorim noi, o lingurita, doua, trei, fiecare are propriile peferinte. Amestecam usor, ca sa ne asiguram ca toata cafeaua a fost acoperita cu apa si lasam impreuna, pret de vreo 2-3 minute.

Citeste si:

Sfaturi de la economistii Bancii Mondiale pentru a supravietui in era digitala: "Accesul la internet nu este de ajuns" ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro