Cinci conserve pentru iarna. Cum preparam in casa ketchup sau cum muram pepenii verzi

Cinci conserve pentru iarna. Cum preparam in casa ketchup sau cum muram pepenii verzi

La 4 kg de rosii bine copate, se adauga cate doua linguri de piper negru, boia de ardei iute bine macinat, sare si radacina de telina bine fiarta si trecuta prin sita (se poate inlocui cu frunze de telina tanara curatate de cotoare). Aperitiv din castraveti, hrean si arpagic Castravetii mari, dar inca verzi, se curata de coaja si de samburi, se taie in lung, in felii de grosimea chibritului si acestea in fire subtiri, cum se taie varza.

acum 4 luni (13 Aug 2017)

Patlagele vinete impanate

Se aleg patlagele vinete mici si tinere. Se spala, se sterg si se curata de coaja numai in parte, scotand in lungime patru fasii opuse, late de un deget. Se fierb apoi in apa clocotita (5-6 min) pana se inmoaie. Se aseaza intre doua scanduri, ca sa se scurga bine de zeama; Patlagelele se cresteaza in lung, in locurile unde s-au cojit si se umplu indesat cu zarzavaturile pregatite. In fiecare vanata se infig cate 1-2 catei de usturoi curatati si fiecare vanata se infasoara in fire subtiri de foi de telina oparite. Se aseaza in borcane, se indeasa si se toarna deasupra zeama ramasa de la zarzavatul stors, apoi otet fiert, caldut. Pentru fiecare litru de lichid se adauga o lingura plina de sare, dizolvata mai intai in apa clocotita. Peste vinete se aseaza un strat de frunze de telina.

Aperitiv din legume asortate

Se prepara din 100 gogosari, 100 de patlagele verzi (potrivite ca marime) foarte proaspete, 5 kg ceapa si 7-8 legaturi de morcovi.

Legumele se spala, se scot cotoarele si semintele la gogosari, se taie totul subtire ca fideaua, in afara de morcov, care se da prin razatoarea cu gauri mari. Se pun legumele maruntite intr-un vas, se adauga 3/4 kg sare marunta, se amesteca bine si se lasa sa stea aproximativ trei sferturi de ora. Se intoarce apoi usor amestecul si se scurge zeama.

Se aseaza indesat in borcan un strat de legume, de un lat de palma si se acopera cu otetul pregatit. inainte de a se turna peste legume, otetul se da in clocot cu mirodeniile adaugate (piper, enibahar, foi de dafin, boabe de mustar), apoi se lasa putin sa se raceasca.

Ketchup picant

Sosul picant de rosii se poate prepara atat din patlagele rosii proaspete, cat si din bullion. La 4 kg de rosii bine copate, se adauga cate doua linguri de piper negru, boia de ardei iute bine macinat, sare si radacina de telina bine fiarta si t... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro