Cercetator roman in domeniul oncologiei la institutul din Glasgow: "Una din doua persoane va avea un tip de cancer". Metode revolutionare de imunizare

Cercetator roman in domeniul oncologiei la institutul din Glasgow:

Despre cancer, ultimele descoperiri si sansele in tratarea bolii, "Adevarul" a stat de vorba cu cercetatorul roman Gabriel Ichim, care face parte din echipa de specialisti de la Cancer Research UK Beatson Institute din Glasgow (Scotia). Originar din Babadag (Tulcea), Gabriel Ichim (31 ani) a absolvit Facultatea de Biologie de la Universitatea Ovidius din Constanta, a obtinut masteratul la Ecole Normale Superieure de Lyon (Franta), iar teza de doctorat si-a facut-o la Centre de Recherche en Cancerologie de Lyon.

acum 99 luni (10 Feb 2016)

Despre cancer, ultimele descoperiri si sansele in tratarea bolii, "Adevarul" a stat de vorba cu cercetatorul roman Gabriel Ichim, care face parte din echipa de specialisti de la Cancer Research UK Beatson Institute din Glasgow (Scotia).

Originar din Babadag (Tulcea), Gabriel Ichim (31 ani) a absolvit Facultatea de Biologie de la Universitatea Ovidius din Constanta, a obtinut masteratul la Ecole Normale Superieure de Lyon (Franta), iar teza de doctorat si-a facut-o la Centre de Recherche en Cancerologie de Lyon.

Cercetatorul roman, specializat in moartea celulara (sau apoptoza), lucreaza de 3 ani la institutul din Glasgow. Vrea ca lumea sa fie constienta de un lucru: cancerul este o boala care afecteaza tot mai multi oameni, dar cu care se poate trai.

"Trebuie sa invatam sa traim cu cancerul, indiferent de contributia stiintei in tratarea lui. Se estimeaza ca una din trei sau chiar una din doua persoane vor avea un tip de cancer in timpul vietii lor.

Daca ai , poti avea un cancer care se trateaza foarte bine - prostata, de exemplu. Insa poti sa fii lovit de cancer de pancreas sau glioblastom, unde mortalitatea este aproape de 100%. De fapt, nu cancerul ucide, ci metastazele, cancerele care sunt depistate tarziu si au timp sa metastazeze in alte organe vitale - cum ar fi la os, ficat, creier. Melanomul este foarte metastatic, de exemplu", afirma Gabriel Ichim, cercetatorul roman de la Beatson Institute din Glasgow. Daca este depistat precoce, un cancer poate fi extirpat chirurgical aproape in toate cazurile, exceptie facand iarasi cancerul de pancreas si glioblastomul. Ma gandesc la primul vaccin pentru cancerul de col uterin. Chimioterapia implineste 50 ani si inca functioneaza de minune in unele cazuri", mentioneaza dr. "S-a descoperit ca diferite tipuri de cancer (cum ar fi melanomul) dezvolta strategii de a invada sistemul nostru imunitar; Celulele canceroase, de fa... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro