Campanie online anti-Louis Vuitton, in urma articolului din "The Guardian": "Louis Vuitton, plateste salarii decente angajatilor tai din Romania!"

Campanie online anti-Louis Vuitton, in urma articolului din

Articolul din "The Guardian" Mare parte din modelele de pantofi si cizme comercializate de celebrul brand Louis Vuitton, pe care le vinde cu preturi intre 500 si 2.000 de euro si le prezinta drept "Made in Italy", sunt de fapt confectionate in Romania. Acesta a confirmat ca fabrica functioneaza in Romania cu manageri francezi, iar materialele sunt importate din Franta, precizand totodata ca angajatii au un program de munca flexibil, sunt platiti pentru orele muncite in plus si lucreaza cu materiale care nu sunt toxice, iar pana acum nu a existat niciun fel de plangere, fapt confirmat si de Inspectoratul Teritorial de Munca din Sibiu.

acum 11 luni (19 Jun 2017)

"Louis Vuitton investeste anual peste 4 miliarde de euro in publicitate. O pereche de pantofi vanduta de Louis Vuitton incepe de la 500 euro. Un angajat intr-o fabrica Louis Vuitton din Romania castiga un salariu mult prea mic pentru artizanul unui produs de lux. E timpul ca cei peste 700 de angajati ai Louis Vuitton din Romania sa primeasca salarii decente si sa li se recunoasca munca depusa. In prezent, fabrica de la Cisnadie, judetul Sibiu, are 734 de angajati, platiti cu 133 euro pe luna, sustine The Guardian, care isi bazeaza relatarea pe datele unui ONG - Clean Clothes Campaign. Carte de vizita de-clic.ro de-clic.ro este, conform siteului propriu, "prima platforma de petitii, apeluri la actiune si activism online creata exclusiv pentru Romania.

Articolul din "The Guardian"

Mare parte din modelele de pantofi si cizme comercializate de celebrul brand Louis Vuitton, pe care le vinde cu preturi intre 500 si 2.000 de euro si le prezinta drept "Made in Italy", sunt de fapt confectionate in Romania. Fabrica din Romania, un secret bine pastrat

Existenta fabricilor este un secret bine pastrat, conducerea facand mari eforturi pentru a se asigura ca acestea nu apar la o simpla cautare pe Google.

Cum sunt tratati angajatii

Publicatia "The Guardian" transmite ca mii de pantofi Louis Vuitton ies pe usile fabricii din Transilvania in fiecare saptamana, asamblati in cele mai mici detalii, in afara de talpi. Fiind contactati pentru a oferi un punct de vedere oficial, purtatorii de cuvant ai companiei nu au raspuns la nicio solicitarea a publicatiei britanice. O simpla cautare pe internet i-a condus pe jurnalisti direct la usa fabricii, iar in cele din urma unul dintre purtatorii de cuvant ai fabricii din Romania s-a lasat induplecat si s-a intalnit cu jurnalistii britanici. Acesta a confirmat ca fabrica functioneaza in Romania cu manageri francezi, iar materiale... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro