FOTO Romanul care a traversat solitar Atlanticul initiaza Raliul Marii Negre. Regata va lega Constanta de Batumi

FOTO Romanul care a traversat solitar Atlanticul initiaza Raliul Marii Negre. Regata va lega Constanta de Batumi

Alaturi de camarazii de la Clubul Nautic Roman, Dorel - care traieste din 1992 in Marsilia, Franta - vrea sa promoveze Romania in Anul Centenarului Marii Uniri si sa ajute la dezvoltarea sportului nautic cu vele pe Marea Neagra. "Alaturi de noi vor veni si vecinii din Bulgaria, Turcia, Ucraina si poate camarazii dn Franta, ei putand sa aprecieze foarte mult o astfel de cursa pe Marea Neagra, despre care se stie ca este o mare foarte dura, foarte grea pentru navigatie, cu schimbari imprevizibile de vant si furtuni iscate din senin", a afirmat Dorel Nacou. Aceasta ar duce la promovarea sectorului de constructii de ambarcatiuni sportive si de agreement in Romania, precum si la dezvoltarea circulatiei turistice in zona, cu ocazia competitiilor nautice", arata Andreea Mihaescu, campioana la yachting si director al Clubului Nautic Roman, care preda la Universitatea Ovidius din Constanta.

acum 37 luni (26 Jan 2018)

Alaturi de camarazii de la Clubul Nautic Roman, Dorel - care traieste din 1992 in Marsilia, Franta - vrea sa promoveze Romania in Anul Centenarului Marii Uniri si sa ajute la dezvoltarea sportului nautic cu vele pe Marea Neagra. Regata internationala, ce va fi dedicate mai multor clase de ambarcatiuni (cu echipaj de minimum 4 persoane), ar creste vizibilitatea yahtingului si ar revitaliza colaborarea dintre tarile din bazinul Marii Negre.

"Alaturi de noi vor veni si vecinii din Bulgaria, Turcia, Ucraina si poate camarazii dn Franta, ei putand sa aprecieze foarte mult o astfel de cursa pe Marea Neagra, despre care se stie ca este o mare foarte dura, foarte grea pentru navigatie, cu schimbari imprevizibile de vant si furtuni iscate din senin", a afirmat Dorel Nacou.

Sprijinul pentru realizarea acestei competitii este acordat pentru inceput de Administratia Porturilor Maritime Constanta (APMC), precum si de Academia Navala Mircea cel Batran si de Garda de Coasta Constanta. "Daca includem partea culturala si sportiva a acestei competitii, vom face un alt fel de Drum al Matasii pe segmentul Constanta-Batumi", a declarat Nicolae-Dan Tivilichi, directorul general APMC - institutie unde a avut loc conferinta de presa de vineri, 26 ianuarie. Aceasta ar duce la promovarea sectorului de constructii de ambarcatiuni sportive si de agreement in Romania, precum si la dezvoltarea circulatiei turistice in zona, cu ocazia competitiilor nautice", arata Andreea Mihaescu, campioana la yachting si director al Clubului Nautic Roman, care preda la Universitatea Ovidius din Constanta. Startul lui Dorel: a pornit din Muntii Bucovinei si a vazut marea abia la 20 ani

Originar din Bucovina, fiu de taran din Ostra, Suceava, Dorel Nacou (45 ani) este primul roman care a traversat solitar Atlanticul, intr-o ambarcatiune cu vele. Competitia franceza se desfasoara bianual si este dedicata velierelor, romanul fiind inscris... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro