Cine este Andrei Nastase, noul primar ales al Chisinaului

Cine este Andrei Nastase, noul primar ales al Chisinaului

Andrei Nastase a devenit in turul II de scrutin reprezentatul aproape al tuturor partidelor proeuropene, dupa ce mai multe formatiuni si-au anuntat sprijinul pentru candidatura sa, printre care Partidul Liberal (Valeriu Munteanu 3,6%) sau Partidul Unitatii Nationale (Costantin Codreanu 4,5%), dar si Partidul Actiune si Solidaritate, condus de Maia Sandu, care l-a sprijinit din start pe Andrei Nastase.

acum 48 luni (4 Jun 2018)

Andrei Nastase a devenit in turul II de scrutin reprezentatul aproape al tuturor partidelor proeuropene, dupa ce mai multe formatiuni si-au anuntat sprijinul pentru candidatura sa, printre care Partidul Liberal (Valeriu Munteanu 3,6%) sau Partidul Unitatii Nationale (Costantin Codreanu 4,5%), dar si Partidul Actiune si Solidaritate, condus de Maia Sandu, care l-a sprijinit din start pe Andrei Nastase. A intrat in politica in 2015 cand s-a facut remarcat ca fiind unul dintre liderii protestelor stradale antiguvernamentale de la Chisinau, provocate de furtul unui miliard de euro din sistemul bancar.

Desi a protestat si alaturi de Igor Dodon in 2016, pe atunci presedinte al socialistilor, Andrei Nastase s-a detasat la scurt timp de acesta, mai ales odata cu inceperea campaniei prezidentiale, cand l-a atacat vehement pe Dodon afirmand ca s-ar afla sub influenta lui Vlad Plahotniuc.

Politicianul este acuzat de presa ce-i apartine lui Vlad Plahotniuc ca ar fi promotorul intereselor oamenilor de afaceri Victor Topa si Viorel Topa, refugiati in Germania, dupa ce acestora le-au fost deschise dosare penale in Republica Moldova.

Cu toate ca recunoaste ca Primaria va contribui la consolidarea opozitiei proeuropene pentru parlamentarele din 2018 si ar oferi o sansa in plus acesteia, Andrei Nastase sustine ca nu are de gand sa lase fotoliul de primar pentru cel de deputat si ca e decis sa ramana pe mult timp la sefia Capitalei. Vizat intr-un dosar de coruptie, motiv pentru care a fost suspendat din functie la 28 iulie 2017, edilul a decis pe 16 februarie 2018 sa-si depuna demisia "in semn de protest si dezacord fata de abuzurile care au loc impotriva orasului", si in niciun caz pentru a recunoaste "acuzatiile prostesti" care ii sunt aduse. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro