Zoofilia este legala atat timp cat nu exista penetrare, potrivit Curtii Supreme a Canadei

Zoofilia este legala atat timp cat nu exista penetrare, potrivit Curtii Supreme a Canadei

Termenul care indica fapta penala legata de sexul cu animale fost folosit pentru prima data in codul penal canadian din 1955, dar nu a fost niciodata definit pentru a include toate tipurile de acte sexuale cu animale, singura referire la actul sexual cu un animal fiind definita in codul penal din 1892, la categoria sodomie.

acum 94 luni (23 Jul 2016)

Hotararea magistratilor canadieni a venit in urma cazului unui barbat din Columbia Britanica, cea mai vestica provincie a Canadei, condamnat pentru 13 fapte de agresiune sexuala asupra fiicelor sale vitrege, inclusiv una care implica un animal. Barbatul, identificat doar dupa initialele numelui, DLW, a fost achitat insa de acuzatia de zoofilie in urma deciziei Curtii Supreme.

Avocatii lui DLW au sustinut ca, din punct de vedere juridic, potrivit codului penal canadian in vigoare, zoofilia este legata de sodomizarea unui animal. Termenul care indica fapta penala legata de sexul cu animale fost folosit pentru prima data in codul penal canadian din 1955, dar nu a fost niciodata definit pentru a include toate tipurile de acte sexuale cu animale, singura referire la actul sexual cu un animal fiind definita in codul penal din 1892, la categoria sodomie. "Desi zoofilia a fost adesea inclusa in categoria actelor precum sodomia, penetrarea este esenta - actul definitoriu - al faptei penale" au decis judecatorii, care au hotarat, cu o majoritate de 7 la 1, ca actul sexual cu un animal poate fi pedepsit, potrivit legilor in vigoare, doar daca prespune penetrare. De asemenea, barbatul ar fi incercat sa puna cainele sa faca sex cu una dintre fiicele vitrege, dar actul a esuat. DLW executa in prezent o pedeapsa de 16 ani de inchisoare si a contestat in instanta acuzatia de zoofilie. Reprezentantii organizatiei Animal Justice, care se ocupa de drepturile animalelor, care a adus cazul in fata judecatorilor Curtii SUpreme, au declarat ca spera ca decizia magistratilor sa incurajeze Parlamentul canadian sa modifice legislatia neactualizata de foarte multi ani care nu protejeaza animalele. "Incepand de astazi, legea canadiana le permite celor care abuzeaza de animale sa le foloseasca pentru propria satisfacere sexuala. Labchuck a mai spus ca spera ca politicienii sa modifice rapid legea pentru a pedepsi penal orice tip de act sexual cu un animal. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro