Zona crepusculara: cum sa iei o amenda rutiera in Vaslui desi nu ai calcat niciodata acolo

Pe 10 aprilie, anul curent, Ionut Marius Oprea a primit prin posta un plic de la Politia Rutiera din Husi, judetul Vaslui, cu procesul verbal in care este consemnata asa zisa contraventie. Prima care l-a luat la intrebari a fost logodnica sa, cea care a si primit plicul si care, evident, il stia la munca in ziua in care, potrivit politistilor din Husi, "conducea caruta pe drumurile din Vaslui beat crita".

acum 51 luni (25 Apr 2017)

Pe 10 aprilie, anul curent, Ionut Marius Oprea a primit prin posta un plic de la Politia Rutiera din Husi, judetul Vaslui, cu procesul verbal in care este consemnata asa zisa contraventie. Avea sa afle ca in data de 30 martie 2017 s-a aflat in judetul Vaslui si "a condus un vehicul cu tractiune animala Husi 043, sub influenta bauturilor alcoolice, fapt dovedit cu aparatul alcooltest Drager, la pozitia 390 rezultatul fiind de 1,41 ml alcool pur in aerul expirat", motiv pentru care politistii Rutieri Husi i-au aplicat 9 puncte amenda, in cuantum de 1.305 lei.

Prima care l-a luat la intrebari a fost logodnica sa, cea care a si primit plicul si care, evident, il stia la munca in ziua in care, potrivit politistilor din Husi, "conducea caruta pe drumurile din Vaslui beat crita". Marius Oprea afirma ca nu a fost niciodata in judetul Vaslui, nu are cunostinte sau prieteni din zona Moldovei si niciodata nu si-a pierdut vreun document. Cum s-a ajuns la o astfel de situatie nu isi explicpa. A sunat la Politia din Vaslui, unde i s-a comunicat ca amenda nu poate fi anulata decat daca este contestata in instanta. Evident, la instanta din judetul Vaslui, unde s-a constatat contraventia.

Reprezentantii Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui au precizat ca au fost sesizati de barbatul din Timisoara, iar la nivelul Biroului Rutier Husi s-au dispus o serie de verificari.

"In data de 12 aprilie, la sediul IPJ Vaslui s-a primit o sesizare din partea unui barbat din judetul Timis care contesta o scantiune contraventionala aplicata de politistii Biroului Rutier Husi pe raza comunei Padureni. Urmeaza ca la solicitarea instantei, sa fie pusa la dispozitie documentatia necesara pentru clarificarea situatiei", a declarat, pentru Adevarul, Iulian Petre, responsabil mass-media din cadrul IPJ Vaslui. Marius Oprea afirma ca in perioada imediat urmatoare urmeaza sa stabileasca impreuna cu un avocat cum va acti... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro