"Ziua Sportului Curat", sarbatorita in fiecare an pe 10 aprilie

Agentia Nationala Anti-Doping si alte autoritati ale administratiei publice centrale, precum si organizatiile neguvernamentale, vor organiza actiuni educative, de informare si de promovare a valorilor olimpismului, sportului curat si fair play-ului, in concordanta cu principiile Conventiei internationale impotriva dopajului in sport si ale Codului Mondial Anti-Doping.

acum 51 luni (10 Apr 2016)

"Ziua Sportului Curat" va fi marcata in fiecare an pe 10 aprilie, Romania alaturandu-se astfel statelor care au aderat la Conventia internationala impotriva dopajului in sport si a Codului Mondial Anti-Doping. Pentru a sarbatori aceasta zi, se vor organiza actiuni de educare, informare si prevenire a dopajului in sport, adresate indeosebi tinerilor, cu precadere sportivi si practicanti ai sportului recreativ, precum si personalului din anturajul acestora. Agentia Nationala Anti-Doping si alte autoritati ale administratiei publice centrale, precum si organizatiile neguvernamentale, vor organiza actiuni educative, de informare si de promovare a valorilor olimpismului, sportului curat si fair play-ului, in concordanta cu principiile Conventiei internationale impotriva dopajului in sport si ale Codului Mondial Anti-Doping.

Informatii suplimentare: Prin Legea 367/2006, Romania a aderat la prevederile Conventiei internationale impotriva dopajului in sport si a Codului Mondial Anti-Doping, angajandu-se astfel sa transpuna, la nivel national, masurile legislative in domeniul anti-doping, precum si politicile anti-doping la nivel mondial. In numele Romaniei, Agentia Nationala Anti-Doping a acceptat la simpozionul INADO-WADA ca si in tara noastra ziua de 10 aprilie sa devina "Ziua Sportului Curat". ... Citeste intreg articolul pe evz.ro