Ziua Romanilor de Pretutindeni: Cat are nevoie Diaspora de o zi a ei. Peste patru milioane de romani traiesc in afara granitelor tarii | DOCUMENTAR

Este marcata in tara prin diverse rememorari istorice si culturale de diferite asociatii avand ca obiect de activitate pastrarea identitatii comunitatilor de romani aflati in lume, de asociatii ale romanilor aflati in diaspora, dar si de proaspat-infiintatul Minister pentru Romanii de Pretutindeni (MRP).

acum 78 luni (25 May 2017)

Avem peste patru milioane de romani aflati in afara granitelor tarii si numarul lor pare sa creasca permanent. O zi a romanilor de pretutindeni ar putea fi o sarbatoare care sa-i uneasca pe cei ce traiesc in strainatate.

Incepand din anul 2015, conform Legii 299/2017, Ziua Romanilor de Pretutindeni se sarbatoreste in fiecare an in ultima duminica a lunii mai. Este marcata in tara prin diverse rememorari istorice si culturale de diferite asociatii avand ca obiect de activitate pastrarea identitatii comunitatilor de romani aflati in lume, de asociatii ale romanilor aflati in diaspora, dar si de proaspat-infiintatul Minister pentru Romanii de Pretutindeni (MRP).

Citeste textul integral in editia print de weekend a ziarului Romania libera, disponibila la toate chioscurile de difuzare a presei si prin abonament! ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro