Ziua nationala, folosita pentru salvarea lui Dan Sova

Pe de o parte, Tariceanu vrea sa fie cel mai inalt oficial al statului roman care organizeaza un eveniment de 1 decembrie, dupa anularea receptiei traditionale de la Cotroceni, in contextul tragediei din clubul Colectiv. "Decizia de a anula o receptie, cu motivatia legata de tragedia de la clubul Colectiv, nu este, poate, in sine, un lucru rau, nu este neaparat condamnabil. In programul initial al Senatului, ziua de joi era dedicata activitatii in comisii - o formula care, de ani de zile, acopera chiulul parlamentarilor in ultima zi de lucru a saptamanii.

acum 66 luni (30 Nov 2015)

Senatul va organiza, maine, o sedinta solemna dedicata zilei de 1 Decembrie. In acest fel, presedintele institutiei, Calin Popescu Tariceanu, ii intinde o mana de ajutor senatorului Dan Sova, amanand votul pentru arestarea acestuia, care ar fi trebuit sa aiba loc tot maine.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat ca institutia pe care o conduce va organiza maine o sedinta solemna cu ocazia zilei de 1 Decembrie, la care au fost invitati sa participe presedintele Klaus Iohannis, fosti presedinti ai Romaniei si membrii Guvernului. La sedinta solemna organizata cu prilejul zilei de 1 decembrie, ar urma sa ia cuvantul membrii grupurilor parlamentare, dar si presedintele Klaus Iohannis, daca va da curs invitatiei. Vor fi invitati si fosti presedinti, insa acestora nu le-a fost adresata si invitatia de a sustine un discurs in plenul Senatului. Pe de o parte, Tariceanu vrea sa fie cel mai inalt oficial al statului roman care organizeaza un eveniment de 1 decembrie, dupa anularea receptiei traditionale de la Cotroceni, in contextul tragediei din clubul Colectiv.

"Decizia de a anula o receptie, cu motivatia legata de tragedia de la clubul Colectiv, nu este, poate, in sine, un lucru rau, nu este neaparat condamnabil. Ceea ce cred ca este insa important de avut in vedere este ca sa gasim modalitatile cele mai potrivite pentru a marca Ziua Nationala si sa reliefam care este importanta ei pentru romani", a fost justificarea lui Tariceanu. Daca seful statului ar refuza invitatia, Tariceanu ar fi "vedeta" evenimentului, daca Iohannis ar fi prezent, ar ridica semne de intrebare cu privire la anularea receptiei de la Cotroceni.

Pe de alta parte, exista si o alta miza, in afara de satisfacerea orgoliului lui Tariceanu. Convocarea sedintei va avea ca efect amanarea cu o zi, pentru joi, a votului pentru solicitarea de DNA de aprobare a arestarii si retinerii in cazul Dan Sova. Nu este prima amanare: sedinta de miercurea trecuta a plenului, i... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro