Ziua Marinei. Ce manifestari au loc astazi pe litoral

Ziua Marinei. Ce manifestari au loc astazi pe litoral

Iata textul discursului lui Klaus Iohannis: "Doamnelor si domnilor ministri, Domnule Sef al Statului Major General, Domnule Sef al Statului Major al Fortelor Navale, Doamnelor si domnilor marinari militari, Domnilor militari politisti de frontiera maritima si fluviala, Domnilor marinari ai companiilor de navigatie civila, Domnilor constructori navali, Domnilor lucratori portuari, Onorata asistenta, Dragi romani, Sunt onorat sa fiu alaturi de dumneavoastra la aceasta mare sarbatoare, in care celebram "Ziua Marinei Romane" si "Adormirea Maicii Domnului". La aceste decizii strategice cu relevanta majora pentru securitatea Romaniei, se adauga un pachet complex de masuri de aparare in domeniile terestru, aerian si maritim, precum si o serie de optiuni pe dimensiunile aeriana si navala pentru o prezenta NATO in regiunea Marii Negre. Zeul Neptun, insotit de alaiul sau de nimfe, va veni de pe mare pentru a deschide festivitatile marinarilor, iar din Portul Tomis va fi prezentat in premiera un spectacol de efecte pirotehnice pe timp de zi. Ziua Marinei 2015 Foto Gabriel Botezatu Restrictii la Constanta de Ziua Marinei In ziua de luni, 15 august, in intervalul orar 7.00-15.00, Inspectoratul de Politie al Judetului Constanta si structuri ale Politiei Militare vor restrictiona circulatia rutiera in zona Comandamentului Flotei. De asemenea, in intervalul orar 4.00-15.00, Inspectoratul de Jandarmi Judetean va interzice accesul pietonal pe digul de larg al Portului Tomis, in zona de instalare a tunurilor si a materialelor necesare pentru realizarea spectacolului de efecte pirotehnice.

acum 85 luni (15 Aug 2016)

UPDATE ORA 10.15 Presedintele Iohannis rosteste discursul festiv, in care mentioneaza importanta Marii Negre in contextul geopolitic si strategic international. "Ce se intampla aici are implicatii pe plan international, Marea Neagra fiind un punct de greutate pentru securitatea lumii", a afirmat seful statului, descriind Romania ca fiind un pilon de stabilitate in zona. El a luat loc in tribuna oficiala de pe faleza Comandamentului Flotei de langa Cazino-ul din Constanta.

De Ziua Marinei, presedintele Klaus Iohannis a semnat urmatoarele decrete pentru ofiteri de rang inalt din Marina Militara:

Decret privind inaintarea in gradul de general-locotenent cu trei stele a generalului-maior cu doua stele Adrian Tonea;

Decret privind acordarea gradului de general de brigada cu o stea colonelului Eduard Simion;

Decret privind acordarea gradului de contraamiral de flotila cu o stea comandorului Cornel Rogozan.

Iata textul discursului lui Klaus Iohannis:

"Doamnelor si domnilor ministri,

Domnule Sef al Statului Major General,

Domnule Sef al Statului Major al Fortelor Navale,

Doamnelor si domnilor marinari militari,

Domnilor militari politisti de frontiera maritima si fluviala,

Domnilor marinari ai companiilor de navigatie civila,

Domnilor constructori navali,

Domnilor lucratori portuari,

Onorata asistenta,

Dragi romani,

Sunt onorat sa fiu alaturi de dumneavoastra la aceasta mare sarbatoare, in care celebram "Ziua Marinei Romane" si "Adormirea Maicii Domnului". Este o sarbatoare de suflet nu doar pentru cei care poarta pavilionul tricolor pe marile si oceanele lumii, ci pentru noi toti, care impartasim aceleasi traditii, valori si re... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro