Ziua in care PNL si PSD au votat ca pe vremea USL provoaca bugetului de stat un impactul global de 1,6 mi-liarde lei. Unde duce sarabanda populista iscata de Liviu Dragnea in Parlament

Deputatii au votat in unanimitate initiativa social-democrata de eliminare a unui pachet de taxe, printre care si pe cele pentru radioul si televiziunea publica. In afara de taxa radio-TV, prin proiect se mai elimina: timbrul de mediu pentru autovehicule, taxe la Registrul Comertului, taxe consulare si de cetatenie, taxe pentru cazierul fiscal, taxa suplimentara pentru eliberarea pasaportului temporar, taxa pentru pierderea sau modificarea actelor, taxe extrajudiciare de timbru, taxa pentru permisele de pescuit recreativ sau sportiv, taxa pentru serviciile prestate de MAI pentru public, tarifele percepute de Casa Nationala de Pensii.

acum 51 luni (26 Oct 2016)

Deputatii au votat in unanimitate initiativa social-democrata de eliminare a unui pachet de taxe, printre care si pe cele pentru radioul si televiziunea publica. Ulterior, ministrul de Finante, Anca Dragu, a mentionat ca si Executivul ar putea ataca proiectul la CCR.

"Impactul global este de 1,6 miliarde lei, fara indicarea sursei de finantare, asa cum prevad legea responsabilitatii fiscale, legea finantelor publice si chiar Constitutia.

Control guvernamental asupra TVR

Principala disputa s-a dus insa in jurul acuzatiei ca eliminarea taxei obligatorii radio-TV va duce la pierderea independentei editoriale a radioului si televiziunii publice.

"Se urmareste controlul politic al presei publice, tocmai prin momeala financiara de la luna la luna, de la an la an a celor doua institutii media. (...) Taxa radio-TV era o minima garantie a faptului ca cele doua institutii de presa pot avea o independenta economica si politica", a afirmat deputata PNL Raluca Turcan, dupa adoptarea initiativei PSD. Acum, aproximativ 48% din bugetul Radioului, daca nu gresesc, sau al TVR se asigura de la bugetul de stat. Deci si acum depind de legea bugetului de stat si TVR, si Radioul. "Este inadmisibil, din punctul meu de vedere, ca directorul Radioului, domnul Miculescu, daca nu gresesc, sa-l sune in timpul votului pe liderul de grup al PSD si sa-l ameninte ca «o sa vedeti voi ce patiti daca nu votati aceasta lege». Daca a dat concurs si eu nu stiu, sa ne explice lucrul acesta si ce concurs a dat", a spus Dragnea, referindu-se la faptul ca Miculescu a fost propus de PSD sa ocupe un loc in consiliul de administratie al Societatii Romane de Radiodifuziune. "Aceasta pretinsa discutie telefonica cu vreun lider de grup parlamentar, invocata de domnul Dragnea, nu a avut loc si subliniez inca o data ca toate afirmatiile acestuia sunt neadevaruri flagrante. Ceea ce se intampla in cazul de fata este in egala masura infricosator si revoltator", a afirmat presedinte... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro