Ziua fara chef

Ziua fara chef

Poate ar fi bine sa se faca o cercetare sociologica (cine are chef sa mai creada in sondaje?) sa vedem cati romani mai au chef sa traiasca in Romania. Poti sa te gandesti ca: uite!, azi e Ziua Fara Chef, dar eu am chef de munca, de gatit, de dat cu matura, de pilotat avionul, de condus o tara, ma duc s-o fac!

acum 86 luni (5 Sep 2014)

>

Ma gandesc ca in viata fiecarui om exista starea asta fara chef. Dar trebuie sa traga cu dintii si sa reintre in ritm, in parametri, in urgente, in viata.

Ce s-ar intampla daca un actor ar iesi pe scena, inainte sa bata gongul, si ar spune ca n-are chef sa joace in acea seara? Ce s-ar intampla daca pilotul unui avion ar anunta pasagerii, inaintea decolarii sau chiar in timpul zborului, ca el nu mai are chef sa piloteze si ar sari cu parasuta si s-ar duce sa bea o cafea cu o draguta de stewardesa la o terasa, undeva pe pamant. Intr-o zi, presedintele sa faca o declaratie de presa in care sa anunte ca nu mai are chef sa conduca tara. Ori premierul sa zica: azi n-am chef sa guvernez! Sau neobositii nostri moderatori de asa-zise talk-show-uri TV: in aceasta seara, dragi telespectatori, aveam pregatita o dezvaluire care va zdruncina Romania, dar eu sunt pas, n-am chef s-o fac, poate colegul din platou!

Ma gandesc ca sinceritatea este o buna moneda ca sa iesi din penibil, dintr-o situatie neplacuta ori ca sa-ti ascunzi impostura.

Ar fi bine sa se faca un sondaj ca sa vedem cati romani mai au chef sa traiasca in Romania.

Poate ar fi bine sa se faca o cercetare sociologica (cine are chef sa mai creada in sondaje?) sa vedem cati romani mai au chef sa traiasca in Romania. Sau cati au chef sa se se intoarca din stranatate. Nu neaparat chef de viata, ci daca au chef. Cheful este mai profund, mult mai profund si subtil decat o "speranta" rostita asa, cu jumatate de glas, in fata unui operator de sondaje care lucreaza fara chef (si prost platit). Sa se dea o ordonanta de urgenta, ceva repede de la guvern, prin care sa se stabileasca Ziua Fara Chef. Nu o zi nelucratoare, nici o zi de odihna, nici vreo zi a unei categorii sociale si nici o zi de greva generala. Sa se decreteze o zi fara chef. Poti sa te gandesti ca: uite!, azi e Ziua Fara Chef, dar eu am chef de munca, de gatit, de dat cu matura, de pilotat avionul, de condu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro