Ziua cand lumea s-a oprit si toti au cumparat iPhone. Influenta primului telefon lansat de Steve Jobs

Ziua cand lumea s-a oprit si toti au cumparat iPhone. Influenta primului telefon lansat de Steve Jobs

Steve Jobs si inginerii Apple au lucrat la primul iPhone multi ani inainte de prezentare si lansare. Primul sistem de operare, un dezastru iPhone-ul din 2007, impreuna cu iPhone OS, venea cu o lista mai mare de lipsuri decat cea de functionalitati noi. Astfel, iOS 1.0 era primul sistem de operare cu tastatura integral virtuala, cu doar un buton pentru navigare, ecran mare (3,5 inci), capacitiv si capabil de multitouch, un browser asemanator celui de PC, si cateva aplicatii, printre care: Vreme, Bursa, Mail, Harti si YouTube.

acum 93 luni (29 Jun 2015)

Steve Jobs si inginerii Apple au lucrat la primul iPhone multi ani inainte de prezentare si lansare. Primul iPhone - un telefon cu multe minusuri fata de competitie, dar cu cateva lucruri pe care le facea foarte bine si ca niciun altul - a fost prezentat si comercializat in 2007. Totusi, abia in 2013, printr-o poveste publicata de catre "The New York Times", s-a aflat ca primul iPhone nu era nicidecum gata. Steve Jobs il cerea gata pentru lansare in iunie, iar echipa de ingineri a trebuit sa faca tot felul de compromisuri pentru a livra cateva modele de iPhone pentru prezentarea din ianuarie. HTC avea modelul TyTN II, HP seria iPAQ, care veneau cu Windows Mobile de la Microsoft, si Palm avea seria Treo, terminale care foloseau atat Windows Mobile, cat si Palm OS. Iar Research In Motion (Blackberry) avea propria sa nisa: oamenii de afaceri care se bazau pe serviciile sale de e-mail si securizarea datelor.

Din punct de vedere tehnic, acestea erau dispozitive la fel de bune, sau mai bune, decat iPhone. Dar Apple a venit cu un avantaj destul de mare: iPhone OS (mai tarziu devenit iOS).

Cat despre Nokia, liderul de la acea vreme, acesta avea dispozitive de top care erau atat smartphone-uri, cat si telefoane obisnuite. Iar N810 era o mini-tableta, mai mult un experiment, dotata la fel de bine ca un iPhone.

Primul sistem de operare, un dezastru

iPhone-ul din 2007, impreuna cu iPhone OS, venea cu o lista mai mare de lipsuri decat cea de functionalitati noi. Astfel, iOS 1.0 era primul sistem de operare cu tastatura integral virtuala, cu doar un buton pentru navigare, ecran mare (3,5 inci), capacitiv si capabil de multitouch, un browser asemanator celui de PC, si cateva aplicatii, printre care: Vreme, Bursa, Mail, Harti si YouTube.

Ce ii lipsea prime versiuni de iOS erau aplicatiile, fata de Symbian si Windows Mobile pentru care existau destul de mult... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro