Ziua #3 de proteste. 80.000 de oameni s-au adunat in Piata Victoriei. Jandarmii le-au oferit flori protestatarelor

Ziua #3 de proteste. 80.000 de oameni s-au adunat in Piata Victoriei. Jandarmii le-au oferit flori protestatarelor

UPDATE 22.30 Dispozitivele de jandarmi sunt suplimentate in apropiere de sediul Guvernului, in zona Bulevardului Iancu de Hunedoara, fortele de ordine fiind pregatite de interventie. UPDATE 21.50 In jur de 80.000 de oameni sunt in Piata Victoriei si striga: "Ceausescu n-a murit, este Dragnea travestit", "Refuz acest abuz" "Maine dimineata radem o mustata", "Jandarmii sunt cu noi", "Javra cu mustata ne-a furat pe fata", "Dragnea pentru noi este Ceausescu doi", "Dragnea, nu fi trist, la Jilava au dentist", "Zi de zi aici vom fi", "Dragnea mincinosul", "Abrogati si apoi plecati!", "DNA sa vina sa va ia!". UPDATE 18:10 Circa 500 de oameni sunt in Piata Victoriei, la aceasta ora, in a treia zi de proteste succesive fata de decizia Guvernului de modificare a Codului Penal prin Ordonanta de Urgenta. Copiii pot chiar innopta acolo, singura rugaminte este sa le aduceti haine de schimb si o gustare" Traficul de date pe mobil din Piata Victoriei a crescut Reteaua de telefonie mobila Telekom a trimis miercuri seara in zona o unitate de telefonie mobila, care va ramane acolo si in urmatoarele zile. In ziua de azi nu mai esti dependent de un spatiu pentru a lucra, atat timp cat ai internet si un laptop", a afirmat Andrei Rosu, invitand alti oameni sa faca acelasi lucru si promitandu-le o conexiune buna la internet daca vor sa i se alature, potrivit news.ro Totodata, el a afisat si cateva mesaje pe biroul improvizat, respectiv: "Statul acasa, la caldura, primul pas spre dictatura" si programul sau: "Programul de azi: 09-17 birou, 17.00 protest". Incidentele la manifestatia din Piata Victoriei au inceput in jurul orei 21.00, fiind provocate de un grup de 40-50 de persoane, dar si de un altul, aflat in capatul bulevardului Iancu de Hunedoara, existand informatii ca acestia ar face parte din galeriile echipelor de fotbal Dinamo si Rapid.

acum 87 luni (3 Feb 2017)

UPDATE 01.00 Manifestatia din Piata Victoriei din Capitala s-a incheiat dupa aproximativ sapte ore, jandarmii spunandu-le "Noapte buna" ultimilor protestatari care au plecat din fata sediului Guvernului.

De altfel, spre finalul manifestatiei, cand in piata mai ramasesera cateva sute de persoane, s-a scandat "Jandarmii sunt cu noi", "Jandarmeria, jos palaria", iar oamenii si-au dat mainile peste gard cu jandarmii.

UPDATE 23.43 In Piata Victoriei din Capitala se mai afla, la aceasta ora, aproximativ 2.000 de manifestant.

De asemenea, mai sunt doua grupuri compacte, de aproximativ 300 de persoane, in apropierea Muzeului Antipa. In acea zona s-a aflat si un grup de tineri care au cantat la instrumente de percutie.

UPDATE 23.20 In Piata Victoriei se mai afla, la aceasta ora, aproximativ 3.000 de manifestanti care scandeaza "PSD, ciuma rosie", bat in tobe si sufla in vuvuzele.

Grupuri mari continua sa paraseasca Piata Victoriei, in care, la momentul culminant al manifestatiei, s-au aflat aproximativ 80.000 de oameni.

UPDATE 22.40 Incet-incet, oamenii incep sa plece din Piata: ei se retrag in grupuri mari spre metrou sau tramvai, numarul manifestantilor care protesteaza fiind acum in jur de 20.000.

Numarul demonstrantilor, care ajunsese in urma cu aproximativ o ora, la circa 80.000, a scazut la circa 20.000 dupa ce manifestantii au inceput sa plece in grupuri mari, de sute de persoane.

UPDATE 22.30 Dispozitivele de jandarmi sunt suplimentate in apropiere de sediul Guvernului, in zona Bulevardului Iancu de Hunedoara, fortele de ordine fiind pregatite de interventie. Circa 40 de jandarmi s-au grupat, la ora transmiterii acestei stiri, in zona Bulevardului Iancu de Hunedoara, pregatiti de interventie, cu castile pe cap.

UPDATE 22.10 Proteste au fost si la Ambasada Romaniei din Viena, unde in jur de 300 de romani au manifestat pasnic.Citeste intreg articolul pe adevarul.ro