Zimbabwe: Armata a preluat puterea si da asigurari ca dictatorul Robert Mugabe este in siguranta

Zimbabwe: Armata a preluat puterea si da asigurari ca dictatorul Robert Mugabe este in siguranta

Emmerson Mnangagwa FOTO thestandard.co.zw Fost ministru al Justitiei, de Interne si al Apararii, Mnangagwa se bucura de un sprijin important din partea structurilor de forta. Aflat de 37 de ani in fruntea unui regim autoritar si represiv, Robert Mugabe a fost investit de partidul sau pentru alegerile prezidentiale din 2018, in ciuda varstei inaintate si a sanatatii sale fragile.

acum 64 luni (15 Nov 2017)

Conform Reuters, soldatii au blocat caile de acces catre principalele cladiri guvernamentale, Parlament si tribunalele din Harare.

Mai multe explozii si focuri de arma au fost auzite in cursul noptii.

Ofiteri din cadrul armatei au spus la televiziunea de stat ca Robert Mugabe este sanatos si in siguranta, precizand ca vizeaza persoane din anturajul sau.

Insa confuzia domneste in aceasta tara din sud-estul Africii, unii sustinand ca Mugabe, premier in perioada 1980-1987 si presedinte din 1987 incoace, este de fapt in arest.

"Asiguram natiunea ca Excelenta sa presedintele si familia sa sunt sanatosi si ca securitatea lor este garantata", a adaugat el, subliniind ca operatiunea armatei vizeaza "criminalii" din anturajul sefului statului.

Un militar se adreseaza la televiziunea de stat dupa interventia in Harare FOTO Le Monde

O sursa guvernamentala, citata de agentia Reuters, a declarat ca armata l-a arestat pe ministrul de Finante Ignatius Chombo, un membru important al "Generatiei 40", aripa tanara a partidului Zanu-PF. Lupta pentru putere

Interventia armatei vine dupa ce Robert Mugabe, in varsta de 93 de ani, l-a demis pe Emmerson Mnangagwa din functia de vicepresedinte al statului. Vazut drept succesorul firesc al lui Mugabe, Mnangagwa, in varsta de 75 de ani, a fost acuzat de complot prin vrajitorie si "lipsa de loialitate".

Emmerson Mnangagwa FOTO thestandard.co.zw

Fost ministru al Justitiei, de Interne si al Apararii, Mnangagwa se bucura de un sprijin important din partea structurilor de forta.

Robert si Grace Mugabe

Miscarea pentru Schimbare Democratica, partid de opozitie, a facut un apel la revenirea pasnica la democratia constitutionala, adaugand ca spera ca interventia militara sa conduca la instituirea unui stat n... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro