Zile negre pe litoral

Sapte oameni au murit de vineri pana duminica (decese confirmate) dupa ce au ignorat avertismentele salvamarilor si au intrat in apele agitate ale marii. Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Dobrogea, pompierii au fost solicitati, sambata, sa intervina in Jupiter, dupa ce un barbat care se dadea cu parapanta a pierdut controlul aparatului de zbor din cauza vantului puternic si a intrat intr-un stalp de inalta tensiune. Barbatul a fost diagnosticat cu multiple traumatisme si fractura de femur, fiind transportat cu un elicopter SMURD la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta pentru a fi supus investigatiilor si tratamentului de specialitate.

acum 59 luni (9 Aug 2015)

Sapte oameni au murit de vineri pana duminica (decese confirmate) dupa ce au ignorat avertismentele salvamarilor si au intrat in apele agitate ale marii. Practic, bilantul negru de peste weekend reprezinta un sfert din numarul total al mortilor inregistrat in tot sezonul 2014, care - spun specialistii - a fost si el unul dureros.

Sapte persoane au murit, in weekend, si una era inca disparuta ieri dupa-amiaza, dupa ce au intrat sa inoate in Marea Neagra. Este unul dintre cele mai tragice bilanturi de pe litoral. "Au fost valuri mari, de aproape trei metri jumatate", sustine un salvamar. La aceasta s-a adaugat faptul ca multi dintre cei care au intrat in apa nu au ascultat sfaturile salvamarilor. Si sambata, si duminica, pe plaje a fost arborat steagul rosu. Numai in Mamaia, in weekend, salvamarii au intervenit in peste 50 de situatii. A intrat in apa impreuna cu prietena lui, pe o saltea gonflabila, si s-au departat la circa 200 de metri de mal. Oamenii de pe mal au vazut si au inotat spre ei. Au ajuns la fata, dar baiatul, care nu stia sa inoate, a fost tras de curenti pe fundul apei. Tot in Costinesti a murit o fata de 21 de ani. A sarit de pe dig in mare, fara sa stie sa inoate. Avea 46 de ani. Un alt tanar era cautat dupa ce cazuse de pe saltea, in largul plajei Modern din municipiul Constanta. Cazuri de inec s-au mai produs in Venus si Eforie.

Sfat: nu intrati in apa

Regula care va poate salva viata este sa nu intrati in apa atunci cand salvamarii arboreaza steagul rosu. In plus, salvamarii spun ca persoanele care se ineaca sunt relativ greu de depistat in marea agitate si subliniaza ca acestea nu mai au putere sa tipe dupa ajutor. In caz de mare agitata, este interzis iesitul pe apa si cu saltele. Acestea pot fi usor rasturnate de valuri.

Parapantist la un pas de moarte

Vantul le-a creat mari probleme si iubitorilor de senzatii tari. Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Dobrogea,... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro