Ziarul "Romania libera" depune o sesizare la CNATDCU, in cazul tezei de doctorat a premierului Mihai Tudose

"Romania libera" depune o sesizare de plagiat la Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), in cazul tezei de doctorat a premierului Mihai Tudose, a anuntat, luni, directorul editorial al ziarului, Sabin Orcan. Luni, "Romania libera" a publicat o dezvaluire in care a aratat dovezi despre un al doilea plagiat savarsit de premier: aproximativ 60 la suta dintr-o alta carte, semnata de Tudose si alti trei oficiali SRI, ar fi copiata din lucrari celebre, precum ""Socul viitorului", de Alvin Toffler si "Tehnici de cercetare sociologica", de Septimiu Chelcea.

acum 83 luni (3 Jul 2017)

"Romania libera" depune o sesizare de plagiat la Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), in cazul tezei de doctorat a premierului Mihai Tudose, a anuntat, luni, directorul editorial al ziarului, Sabin Orcan.

"Intrucat am constatat ca nu se inghesuie nimeni sa mearga pana la capat cu plagiatorul din fruntea Guvernului, anunt pe aceasta cale ca ziarul Romania libera va depune in zilele urmatoare o sesizare oficiala la CNATDCU in cazul Tudose", a scris jurnalistul Sabin Orcan, pe contul sau de Facebook.

Un sfert din lucrarea de doctorat a lui Mihai Tudose, adica aproximativ 50 de pagini, este copiat dintr-o alta lucrare de doctorat, sustinuta in 2009 de comisarul-sef Radu Andriciuc, la Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza". Andriciuc si-a recunoscut pasajele copiate in teza de doctorat a lui Tudose si a declarat ca seful Guvernului i-a cumparat teza de doctorat.

"Domnul Tudose m-a contactat si i-am cedat drepturile de proprietate, ca pentru orice marfa. A fost vorba de cateva mii de euro", a spus comisarul-sef.

In 2015, Mihai Tudose a fost acuzat de Centrul pentru Jurnalism de Investigatii ca si-ar fi plagiat o treime din lucrarea de doctorat.

Tudose si-a confirmat plagiatul in iulie 2016, cand a anuntat ca vrea sa renunte la titlul de doctor. "Atat timp cat n-am profesat ca atare, nu am beneficiat de titlul de doctor pentru nimic, nici la vreun examen, nici in invatamant cat am profesat nu am beneficiat de titlul de doctor", spunea, atunci, seful Executivului.

Luni, "Romania libera" a publicat o dezvaluire in care a aratat dovezi despre un al doilea plagiat savarsit de premier: aproximativ 60 la suta dintr-o alta carte, semnata de Tudose si alti trei oficiali SRI, ar fi copiata din lucrari celebre, precum ""Socul viitorului", de Alvin Toffler si "Tehnici de cercetare sociologica", de Septimiu Chelcea. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro