Zi tensionata in Catalonia. Carles Puigdemont este presat sa convoace alegeri anticipate. Mii de oameni au iesit in strada

Zi tensionata in Catalonia. Carles Puigdemont este presat sa convoace alegeri anticipate. Mii de oameni au iesit in strada

Executivul de la Madrid a precizat ca va vorbi in Senat, unde o comisie ii examineaza propunerile de plasare a Cataloniei sub tutela, cu scopul de a opri demersurile separatistilor. Manifestatie la Barcelona impotriva Guvernului spaniol Pe de alta parte, mii de protestatari, in principal elevi si studenti, s-au adunat in centrul Barcelonei, in semn de protest fata de planul Guvernului spaniol de a prelua controlul asupra regiunii Catalonia, relateaza The Associated Press (AP), potrivit news.ro.

acum 29 luni (26 Oct 2017)

UPDATE 18.31 Discursul lui Carles Puigdemont: Nici alegeri, nici independenta

Carles Puigdemont a oferit un nou discurs vag. El si-a reafirmat atasamentul pentru "pace si civism" si a apreciat ca "datoria sa este de a epuiza toate caile pentru a gasi o solutie prin dialog". Carles Puigdemont a dat de inteles ca lasa Parlamentului de la Barcelona sa decida calea Cataloniei, neexcluzand convocarea de alegeri anticipate.

- Stirea initiala

Alocutiunea lui Puigdemont, prevazuta pentru ora locala 13.30 (14.30, ora Romaniei), a fost amanata cu ora, iar apoi suspendata, dupa o sedinta tensionata desfasurata timp de sapte ore miercuri seara si cateva discutii purtate azi dimineata.

Liderul separatist urmeaza sa vorbeasca si in sesiunea plenara a Parlamentului regional, programata de la ora locala 18.00 (19.00 ora Romaniei).

Alesii catalanii vor sa gaseasca un raspuns la planul Guvernului national de a prelua controlul asupra regiunii.

La Vanguardia scrie ca varianta luata in calcul este desfasurarea de alegeri regionale miercuri, 20 decembrie.

Coalitia separatista aflata la putere in Catalonia risca sa se destrame in cazul in care Carles Puigdemont convoaca alegeri anticipate, a declarat joi un purtator de cuvant al Partidului Stanga Republicana din Catalonia (ERC), membru al coalitiei.

In acest caz, ERC va parasi Guvernul Puigdemont, a amenintat acest purtator de cuvant, conform AP si news.ro.

Executivul de la Madrid a precizat ca va vorbi in Senat, unde o comisie ii examineaza propunerile de plasare a Cataloniei sub tutela, cu scopul de a opri demersurile separatistilor.

Un senator din cadrul Partidului Popular (PP, conservator) al premierului Mariano Rajoy, Javier Arenas, a declarat ca, daca Puigdemont convoaca alegeri anticipate, acest lucru nu va f... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro