Zi decisiva la CNSAS. Cazimir Ionescu (PSD), favorit sa devina presedinte. Dosarul Revolutiei ar putea fi compromis

Marti, de la ora 10.00, va fi ales presedintele Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS), dupa ce Parlamentul a votat saptamana trecuta noii membri ai Colegiului Director. "CNSAS este furnizor de arhiva pentru probatoriul ce va fi administrat in dosarul Revolutiei", a scris senatorul USR Vlad Alexandrescu pe Facebook, in conditiile in care, ieri, procurorul general al Romaniei a transmis presedintelui Klaus Iohannis cererea de urmarire penala fata de Ion Iliescu, Petre Roman si Gelu Voican Voiculescu in dosarul Revolutiei, cei trei fiind cercetati pentru crime impotriva umanitatii.

acum 32 luni (3 Apr 2018)

Marti, de la ora 10.00, va fi ales presedintele Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS), dupa ce Parlamentul a votat saptamana trecuta noii membri ai Colegiului Director. Surse din interiorul institutiei au declarat pentru "Adevarul" ca cele mai mari sanse pentru sefia CNSAS le are controversatul Cazimir Ionescu, cercetat pentru crime impotriva umanitatii in dosarul Mineriadei. A mai fost temperat de unii colegi", au povestit surse din conducerea institutiei pentru "Adevarul". Potrivit unor surse din PSD, Cazimir Ionescu este sustinut intens chiar de Liviu Dragnea. Mai exact, Adrian Nastase versus Ion Iliescu, iar Liviu Drganea e de partea fostului sef de stat, care are un interes major - propria libertate - pentru a impune un om de incredere la sefia CNSAS.

De unde a plecat scandalul

Liviu Dragnea a refuzat sa-l propuna pentru un nou mandat in Colegiul Director al CNSAS pe istoricul Florin Abraham, unul dintre apropiatii lui Adrian Nastase.

Daca va fi ales presedinte al CNSAS, Cazimir Ionescu ar putea fi vital pentru Ion Iliescu. "CNSAS este furnizor de arhiva pentru probatoriul ce va fi administrat in dosarul Revolutiei", a scris senatorul USR Vlad Alexandrescu pe Facebook, in conditiile in care, ieri, procurorul general al Romaniei a transmis presedintelui Klaus Iohannis cererea de urmarire penala fata de Ion Iliescu, Petre Roman si Gelu Voican Voiculescu in dosarul Revolutiei, cei trei fiind cercetati pentru crime impotriva umanitatii.

"Presedintele CNSAS va avea un rol extreme de important in dosarul Revolutiei. Dar oare interesul lui Cazimir Ionescu nu va fi acela de a frana procesul, in conditiile in care vorbim de Ion Iliescu, omul care l-a trimis la CNSAS?", se intreaba unul dintre membrii Colegiului Director al institutiei. Vor rezista acestia presiunilor PSD sau vor ceda si ii vor da votul lui Cazimir Ionescu, aflat intr-un vadit... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro