Zhang-zbang si-acasa! Simona Halep, explicatiile unui esec: "Ca sa castigi un Grand Slam iti trebuie curaj si incredere"

Zhang-zbang si-acasa! Simona Halep, explicatiile unui esec:

Lacrimi de fericire pentru Shuai, un "Sorry, Romania" in discursul chinezoaicei,un bagaj de dezamagiri si ingrijorari in spatele Simonei, S-a simtit pierduta, dar refuza psihologul Pana la verdictul marilor specialisti si la explicatii launtrice, sa spunem ca Shuai a jucat extrem de bine, iar Simona nu s-a putut ridica la inaltimea adversarei, pur si simplu. 15 infrangeri suferise pana acum Shuai Zhang in primul tur de la Grand Slamuri 18 era cota la pariuri pentru un succes al lui Shuai Zhang cu 2-0 la seturi 31 de lovituri direct castigatoare a trimis Shuai, fata de cele 11 ale Simonei Alte surprize de la Australian Open @ Spaniolul Rafael Nadal, locul 5 ATP, a fost invins in runda inaugurala de compatriotul sau Fernando Verdasco.

acum 48 luni (20 Jan 2016)

Simona Halep iese prematur de la primul Grand Slam al anului, dupa un meci in care s-a simtit "pierduta pe teren". Shuai Zhang era un nume care pica perfect ca partener de antrenament inaintea confruntarilor adevarate.

Pana sa se dezmeticeasca bine Simona si cafeaua noastra sa se mai raceasca, era deja 4-0 pentru Zhang. Un foc de paie, ne-am zis cu totii, pentru ca e in obiceiul marilor jucatoare sa se puna in miscare mai greu, sa lase cateva jocuri sa treaca pana se incalzeste motorul. Halep a condus cu 3-1 in setul al doilea, dupa care a intervenit o inexplicabila cadere, un plonjon intr-o mare de greseli si decizii proaste in moment dintre cele mai nefericite.

Lacrimi de fericire pentru Shuai, un "Sorry, Romania" in discursul chinezoaicei,un bagaj de dezamagiri si ingrijorari in spatele Simonei, S-a simtit pierduta, dar refuza psihologul Pana la verdictul marilor specialisti si la explicatii launtrice, sa spunem ca Shuai a jucat extrem de bine, iar Simona nu s-a putut ridica la inaltimea adversarei, pur si simplu.

Sa auzim ce a avut de spus Halep: "Mental, am fost jos. Eu sunt dezamagita, dar mai sunt multe meciuri de jucat in acest an si merg inainte".

Probabil ca Simona ar avea nevoie de un "mental coach", doar ca ideea de a colabora cu un psiholog nu ii este pe plac jucatoarei noastre, dupa o experienta nefericita in trecut si crede ca Darren Cahill e omul care o poate impinge spre triumful intr-un Grand Slam. "Ca sa castigi un Grand Slam, cred ca iti trebuie un pic de experienta si mai mult curaj mental. Adica sa crezi foarte mult ca esti in stare sa castigi", spunea Simona inaintea turneului.Pe cand cu Shuai, exact acesti factori au lipsit jucatoarei noastre, curajul si increderea.

Pentru Halep urmeaza acum o perioada de pauza, dupa care va juca in nationala Romaniei la meciul de Fed Cup cu Cehia, programat la Cluj-Napoca pe 6-7 februarie.... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro