Zgarda inteligenta pentru caini si pisici

Un aparat realizat de firma japoneză Anicall, care poate oferi date importante posesorilor de caini şi pisici despre starea de sănătate şi de spirit a animalelor lor de companie, a fost prezentat la Wearable Expo din Tokyo şi urmează să fie comercializat in curand in Japonia, relatează luni 20minutes.fr, citat de Agerpres.

acum 79 luni (18 Jan 2016)

Un aparat realizat de firma japoneză Anicall, care poate oferi date importante posesorilor de caini şi pisici despre starea de sănătate şi de spirit a animalelor lor de companie, a fost prezentat la Wearable Expo din Tokyo şi urmează să fie comercializat in curand in Japonia, relatează luni 20minutes.fr, citat de Agerpres. Pentru "a inţelege mai bine de simt animalele şi a le apropia astfel de oameni", firma japoneză Anicall a realizat o zgardă care oferă "tot felul de informaţii" despre animal, cum ar fi ritmul cardiac, temperatura sau nivelul de umiditate, dar şi interpretarea a "40 de mişcări" ale cainelui sau pisicii.

Aparatul, prezentat săptămana trecută la Waerable Expo din Tokyo, poate comunica prin Bluetooth cu un smartphone aflat in apropiere, o aplicaţie specializată analizand semnalele pentru a transmite cat mai bine "starea de spirit" a animalului.

Aplicaţia "traduce" astfel datele stranse intr-un limbaj uşor de inţeles de stăpanul preocupat de starea bună a prietenului său: "furios", "relaxat" sau "plictisit". "Nu este internetul obiectelor, ci cel al animalelor", afirmă Anicall, care dezvoltă şi aparate pentru vaci şi cai, destinate să uşureze activitatea crescătorilor.

Zgarda pentru caini şi pisici urmează să fie lansată in luna aprilie cu preţul de circa 9.000 de yeni (70 de euro), iar piaţa niponă ar putea fi foarte receptivă la acest produs, ţinand seama că in 2014 erau inventariate in Japonia 20 de milioane de caini şi pisici domestice, număr mai mare decat cel al copiilor sub 15 ani. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro