"Zestrea" - o prezenta remarcabila in programul oficial al Carnavalului de la Venetia

O prezenta romaneasca remarcabila la Carnavalul de la Venetia, expozitia "Zestrea" by Liliana Turoiu este un eveniment cultural organizat de Primaria Municipiului Bucuresti, prin creart - Centrul de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti, Institutul Cultural Roman si Institutul Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia, cu sprijinul Primariei Venetia, al Ateneo Veneto si VELA SPA si al partenerilor de traditie: Castelul Bran si TVR. In cei 20 de ani de cariera, artista a semnat colectii de moda, prezentari, dar si expozitii de arta, fotografie si costum organizate atat in tara, cat si in strainatate, in Italia - Venetia si Milano, Franta - Paris si Lille, Germania - Düsseldorf, Stuttgart si Köln, SUA - New York, Portugalia - Lisabona, Grecia - Atena, Kazahstan - Alma-Ata, Bulgaria - Sofia, Ungaria - Budapesta.

acum 40 luni (23 Feb 2017)

Vernisajul colectiei de vesmant contemporan "Zestrea", semnata de Lector Universitar Doctor Liliana Turoiu, eveniment cultural inscris in programul oficial al renumitului Carnaval de la Venetia, a avut loc la Ateneo Veneto, sambata, 18 februarie. Costumele, fotografiile si accesoriile ce au ca sursa de inspiratie elemente ale costumului traditional romanesc vor fi expuse la Ateneo Veneto pana pe data de 28 februarie.

Expozitia "Zestrea" constituie un demers inovativ, unitar si foarte expresiv al unui artist plastic contemporan care, in cei 20 de ani de cariera, a semnat peste 100 de expozitii personale in 15 tari, reusind sa transmita de fiecare data emotie si frumusete romaneasca. Liliana Turoiu, designer vestimentar, Lector Universitar Dr. in cadrul Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti, artist si femeie de afaceri, este membru al Uniunii Artistilor Plastici Profesionisti din Romania si presedinte si membru fondator al Fundatiei Altum Studio Design.

"Pentru orice artist este onorant sa expuna la Ateneo Veneto, spatiu prestigios aflat in inima Venetiei si care, prin arhitectura, colectiile de arta si carte si picturile sale murale, dar si prin istoria de doua secole a promovat constant stiintele, literatura si artele. Multumesc organizatorilor si tuturor partenerilor care au facut posibil sa transmit inca o data, prin lucrarile mele, valorile si frumusetea romaneasca intr-un eveniment de mare traditie si plin de culoare si simboluri precum Carnavalul de la Venetia.

O prezenta romaneasca remarcabila la Carnavalul de la Venetia, expozitia "Zestrea" by Liliana Turoiu este un eveniment cultural organizat de Primaria Municipiului Bucuresti, prin creart - Centrul de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti, Institutul Cultural Roman si Institutul Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia, cu sprijinul Primariei Venetia, al Ateneo Veneto si VELA SPA si al partenerilor de traditie: Castelul Bran si TVR. Insitutul... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro