Zegrean: Parlamentul este obligat sa stabileasca ce se intampla cu efectele produse de ordonanta traseistilor

Zegrean: Parlamentul este obligat sa stabileasca ce se intampla cu efectele produse de ordonanta traseistilor

Augustin Zegrean a declarat, marti, la Suceava, intr-o conferinta de presa, ca prin decizia CC din decembrie 2014, potrivit careia OUG 55/2014, privind migratia alesilor locali, este neconstitutionala, s-a stabilit ca Parlamentul trebuie sa hotarasca privind efectele produse de aceasta ordonanta.

acum 98 luni (21 Apr 2015)

Augustin Zegrean a declarat, marti, la Suceava, intr-o conferinta de presa, ca prin decizia CC din decembrie 2014, potrivit careia OUG 55/2014, privind migratia alesilor locali, este neconstitutionala, s-a stabilit ca Parlamentul trebuie sa hotarasca privind efectele produse de aceasta ordonanta. Nu avem niciun mijloc prin care sa constrangem Parlamentul sa faca sau sa nu faca ceva", a spus Zegrean. Dupa decizia noastra, ei trebuiau sa ia o hotarare prin care sa rezolve aceasta problema. Constitutia spune ca prin legea de respingere a unei ordonante de urgenta - suntem in situatia unei legi de respingere, pentru ca Parlamentul a adoptat o lege de respingere dupa decizia noastra - Parlamentul este obligat sa stabileasca ce se intampla cu efectele produse.

OUG 55 a fot emisa inaintea alegerilor prezidentiale de anul trecut si prevedea ca, pe o perioada de 45 de zile, alesii locali pot opta sa treaca la alt partid fara sa-si piarda mandatele. Aceasta ordonanta a fost declarata neconstitutionala de catre Curtea Constitutionala in 17 decembrie 2014, fiind admisa astfel sesizarea parlamentarilor PNL.

La sfarsitul lunii februarie, Camera Deputatilor a decis respingerea Ordonantei 55, adoptand, insa, un amendament, criticat de PNL, care arata ca primarii si consilierii care au trecut la alt partid pe baza ordonantei nu-si vor pierde mandatele. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro