Zegrean, despre situatia alesilor traseisti: "Daca ti-ar fi luat casa printr-o ordonanta declarata neconstitutionala, ce ai face? Ti-ai lua casa inapoi, nu?"

Zegrean, despre situatia alesilor traseisti:

Intrebat cum vede declaratia lui Liviu Dragnea, care a sustinut ca alesii locali care au migrat la alt partid nu ar fi afectati de decizia Curtii Constitutionale in cazul OUG 55/2014, presedintele CCR a raspuns: "Raspunsul il gasiti in Constitutie, acolo spune ca deciziile Curtii sunt general obligatorii.

acum 90 luni (20 Dec 2014)

Intrebat cum vede declaratia lui Liviu Dragnea, care a sustinut ca alesii locali care au migrat la alt partid nu ar fi afectati de decizia Curtii Constitutionale in cazul OUG 55/2014, presedintele CCR a raspuns: "Raspunsul il gasiti in Constitutie, acolo spune ca deciziile Curtii sunt general obligatorii. El a fost intrebat si despre efectele juridice deja produse de ordonanta declarata neconstitutionala. "Daca aia care a produs efecte a fost declarata neconstitutionala, vreti sa spun eu raspunsul?", a replicat Zegrean, citat de Mediafax. Rugat de jurnalisti sa raspunda intrebarii pe care a formulat-o, Zegrean a declarat. De asemenea, el a fost intrebat daca ar trebui ca alesii locali care au migrat la alt partid sa-si piarda mandatele. "Este o intrebare la care astept si eu un raspuns...de la cei care...Ati vazut ce scrie in decizie. "Asta a fost lege de admitere a ordonantei (a OUG 55, n.r.) si acum trebuie sa dea o lege de respingere a ordonatei si in Constitutie la articolul 115 alineatul 8 scrie ca in cazul respingerii ordonatelor Parlamentul va scrie ce se intampla cu efectele care s-au produs. Parlamentul are doua modalitati de a indrepta efectele juridice ale ordonantei traseismului, declarata neconstitutionala de CCR: fie adopta o lege de respingere a ordonantei in care precizeaza ca mandatele alesilor locali traseisti inceteaza, fie ignora decizia Curtii, iar Opozitia poate cere in instanta ca alesii locali sa ramana fara mandate. Ar putea fi presedintele, pentru ca el poate contesta orice lege la CCR, de ce sa nu poata contesta si o ordonanta de urgenta? ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro