Zegrean, despre cazul Sova: CCR poate fi sesizata si pentru lipsa unei hotarari a Senatului

Zegrean, despre cazul Sova: CCR poate fi sesizata si pentru lipsa unei hotarari a Senatului

Intrebat cum comenteaza faptul ca miercuri, in plenul Senatului, la votul in cazul lui Dan Sova, nu ar fi prevalat Constitutia in fata altor legi, Zegrean a spus ca nu poate sa spuna nimic pentru ca va fi o sesizare a CC despre aceasta situatie si ar insemna sa se antepronunte. "Nu pot sa spun daca este o incalcare sau nu, pentru ca am inteles ca vor sa vina la noi sa ne intrebe si, daca va spun acum, veniti apoi si spuneti ca m-am antepronuntat. Presedinte Traian Basescu a spus, intr-o interventie la postul B1 TV, ca in cazul lui Tariceanu ar trebui formulata o plangere penala pentru abuz in serviciu, aratand ca nici nu va fi emisa o hotarare a Senatului in acest caz, deoarece s-a considerat ca "nu s-a votat", astfel ca PNL nu va avea ce sa atace la Curtea Constitutionala.

acum 92 luni (26 Mar 2015)

Augustin Zegrean a spus ca este dreptul parlamentarilor sa admita sau sa respinga o cerere, precizand ca textul Constitutiei prevaleaza in fata celorlalte legi.

"Pana la urma, este dreptul lor sa o faca, sa admita sau sa respinga, pentru ca este o cerere, si la o cerere trebuie sa dai un raspuns.

Intrebat cum comenteaza faptul ca miercuri, in plenul Senatului, la votul in cazul lui Dan Sova, nu ar fi prevalat Constitutia in fata altor legi, Zegrean a spus ca nu poate sa spuna nimic pentru ca va fi o sesizare a CC despre aceasta situatie si ar insemna sa se antepronunte. Nu pot sa spun ca au incalcat Constitutia, pentru ca sunt sigur ca vor ajunge la noi cu povestea asta si atunci nu am cum sa ma pronunt de acum", a adaugat Zegrean.

Intrebat daca a fost incalcata Constitutia prin faptul ca, dupa votul din plenul Senatului, nu a fost adoptata o horarare, ci a ramas doar procesul verbal de numarare a voturilor, prin care s-a constatat ca cererea DNA in cazul lui Sova a fost respinsa, Zegrean a spus ca CC va da un raspuns atunci cand va fi sesizata cu aceasta situatie.

"Nu pot sa spun daca este o incalcare sau nu, pentru ca am inteles ca vor sa vina la noi sa ne intrebe si, daca va spun acum, veniti apoi si spuneti ca m-am antepronuntat. (...) De data asta nu va pot spune, pentru ca am vazut aseara ca va fi sesizata Curtea.

Intrebat cum ar putea fi sesizata Curtea Constitutionala daca nu exista o hotarare a Senatului dupa votul in cazul cererii DNA de avizare a retinerii si arestarii lui Dan Sova, Zegrean a spus: "Si pentru faptul ca nu exista o hotarare poate fi sesizata Curtea".

Augustin Zegrean a adaugat ca sunt mai multe variante prin care s-ar putea sesiza Curtea Constitutionala in cazul in care nu exista o hotarare a Parlamentului, dar el nu poate sa dea consultanta in materie constitutionala. Potrivit anuntului oficial facu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro