Zeci de persoane date disparute in Filipine, in urma naufragiului unui feribot

Feribotul a semnalat "probleme de navigatie" si a infruntat averse puternice, intemperii agravate de apropierea taifunului Kalmaegi, care ameninta partea de nord a Filipinelor, a adaugat purtatoarea de cuvant. Potrivit unui membru al Pazei de Coasta, feribotul s-a scufindat la sase mile marine (11 kilometri) de Insula Panaon, la 680 de kilometri sud de Manila.

acum 67 luni (14 Sep 2014)

70 de persoane au fost date disparute in urma naufragiului unui feribot, in noaptea de sambata spre duminica, in partea centrala a Filipinelor, a anuntat agentia guvernamentala pentru securitate civila, informeaza Mediafax.

Doar 14 pasageri au fost salvati, pana in prezent, de catre alte vapoare, a declarat Mina Marasigan, o purtatoare de cuvant a Consiliului national filipinez pentru reducerea riscurilor si de gestionare a catastrofelor.

Nave apartinand Pazei de Coasta si alte ambarcatiuni se aflau in continuare in zona, a adaugat Marasigan, subliniind ca exista speranta salvarii altor pasageri in orele urmatoare.

Feribotul a semnalat "probleme de navigatie" si a infruntat averse puternice, intemperii agravate de apropierea taifunului Kalmaegi, care ameninta partea de nord a Filipinelor, a adaugat purtatoarea de cuvant.

Potrivit unui membru al Pazei de Coasta, feribotul s-a scufindat la sase mile marine (11 kilometri) de Insula Panaon, la 680 de kilometri sud de Manila.

Desi doar 84 de pasageri si membri ai echipajului au fost inscrisi pe lista de imbarcare, este un fapt obisnuit in Filipine ca unii pasageri sa urce la bordul feriboturilor fara a se inregistra.

Feriboturile, care, de regula, sunt prost intretinute si putin verificate, reprezinta cel mai important mijloc de transport pe cale maritima in Filipine. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro