Zeci de oficiali spanioli, retinuti intr-un dosar de coruptie. Prejudiciul: 250 de milioane de euro

Zeci de oficiali spanioli, retinuti intr-un dosar de coruptie. Prejudiciul: 250 de milioane de euro

Oficialii implicati sunt acuzati ca au luat mita in valoare de 250 de milioane de euro in schimbul acordarii de contracte publice si permise ilegale de constructie.

acum 61 luni (28 Oct 2014)

Oficialii implicati sunt acuzati ca au luat mita in valoare de 250 de milioane de euro in schimbul acordarii de contracte publice si permise ilegale de constructie. Banii au fost platiti in mare parte de companii de constructii care primeau in schimb contracte publice si modificari ale planurilor urbanistice zonale. Printre cei 51 de suspecti retinuti sub acuzatia de luare de mita se numara atat politicieni ai puterii cat si cei ai opozitiei spaniole, au anuntat procurorii.

Persoana cea mai cunoscuta care apare in acest scandal de coruptie este Francisco Granados, fost sef al filialei din Madrid a partidului de guvernamant., Partidul Popular.

Anchetatorii au blocat peste 400 de conturi in care cei implicati incercau sa ascunda mita in incercarea de a recupera o parte din pejudiciul.

De asemenea, aceleasi surse sustin ca numarul politicienilor retinuti sau macar anchetati in acest dosar ar putea creste in zilele urmatoare. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro