Zeci de milioane de euro platite in ultimii 3 ani judecatorilor, procurorilor si persoanelor din Justitie care nu au locuinta in orasul in care lucreaza

Zeci de milioane de euro platite in ultimii 3 ani judecatorilor, procurorilor si persoanelor din Justitie care nu au locuinta in orasul in care lucreaza

Ministerul Justitiei a platit in perioada 2014- septembrie 2017 pentru chirii, transport si medicamente/tratamente medicale decontate de judecatori si personal din sistem peste 252 de milioane de lei, adica mai bine de 54 de milioane de euro.

acum 68 luni (12 Feb 2018)

Judecatorii, procurorii si personalul asimilat acestora care nu detin in proprietate sau nu au primit de la autoritatile locale o locuinta in localitatea in care isi desfasoara activitatea au dreptul la atribuirea unei locuinte de serviciu.

Legea mai prevede ca aceia care nu beneficiaza de o locuinta de serviciu in localitatea in care activeaza au dreptul la decontarea chiriei sau a navetei din localitatea de domiciliu la serviciu.

Ministerul Justitiei a platit in perioada 2014- septembrie 2017 pentru chirii, transport si medicamente/tratamente medicale decontate de judecatori si personal din sistem peste 252 de milioane de lei, adica mai bine de 54 de milioane de euro. Ministerul Justitiei a comunicat ca a platit in perioada 2014 - septembrie 2017 numai pentru decontarea chiriilor pentru judecatori si personal auxiliar peste 121 de milioane lei. Valoarea totala a medicamentelor si tratamentelor medicale pentru judecatori si personalul auxiliar decontate de stat in perioada 2014 - septembrie 2017 este de 13,6 milioane lei.

Ministerul Justitiei a comunicat si situatia pe fiecare Curte de Apel in parte, cifrele incluzand sumele platite de curtile de apel si tribunalele, respectiv judecatoriile din subordine.

pdf1 by Maria Pop on Scribd

Ministerul Public a comunicat ca in intervalul 2014 - septembrie 2017, valoarea totala a sumelor platite de Ministerul Public pentru decontarea chiriei, a navetei, a calatoriilor gratuite precum si a medicamentelor si a tratamentelor medicale de care beneficiaza procurorii este de aproape 97 de milioane lei.

Cifrele oferite de Ministerul Justitiei si Ministerul Public arata, asadar, ca Romania a decontat in ultimii trei ani (2014 - septembrie 2017) chirii, naveta, transport ocazional si medicamente sau tratamente medicale pentru oamenii din Justitie in valoare de peste 74 de milioane de euro. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro