Zeci de mii de oameni au protestat in Statele Unite fata de ordinul lui Trump privind imigratia

Zeci de mii de oameni au protestat in Statele Unite fata de ordinul lui Trump privind imigratia

In New York, Washington si Boston, un al doilea val de demonstratii a urmat unor mitinguri spontane care au izbucnit in aeroporturile din SUA sambata, cand agentii vamali si de protectie a frontierelor din SUA au inceput aplicarea directivei Trump. Aceasta a fost o referire la mesajul de sambata de pe Twitter al prim-ministrului canadian Justin Trudeau, care a afirmat politica de bun-venit a tarii sale fata de refugiati.

acum 80 luni (30 Jan 2017)

In New York, Washington si Boston, un al doilea val de demonstratii a urmat unor mitinguri spontane care au izbucnit in aeroporturile din SUA sambata, cand agentii vamali si de protectie a frontierelor din SUA au inceput aplicarea directivei Trump.

Ordinul, care interzice admiterea refugiatilor sirieni si suspenda calatoriile in Statele Unite ale Americii pentru cetateni din Siria, Irak, Iran si alte patru tari, din motive de securitate nationala, a condus la retinerea sau deportarea a sute de oameni care sosesc in aeroporturi din SUA.

Unul dintre cele mai mari proteste de duminica a avut loc la Battery Park din Manhattan, cu vedere la Statuia Libertatii din New York Harbor, un simbol de bun venit pe tarmul SUA.

Marsul, estimat a fi crescut pana la aproximativ 10.000 de persoane, s-a indreptat mai tarziu catre biroul vamal si de protectie a frontierelor din Manhattan.

La Washington, mii de oameni s-au adunat in Piata Lafayette, vizavi de Casa Alba, scandand: "Fara ura, fara teama, refugiatii sunt bineveniti aici". Sambata trecuta, sute de mii de femei au participat la un miting anti-Trump si la un mars, unul dintre zecile puse in scena in intreaga tara.

Duminica, multi dintre protestatari au parasit zona de langa Casa Alba si au defilat de-a lungul Pennsylvania Avenue, oprindu-se la Trump International Hotel unde au strigat: "Rusine, rusine, rusine".

O multime pe care politia a estimat-o la 8.000 de oameni a ajuns in cele din urma la treptele Capitolului SUA, unde o linie de ofiteri in uniforma statea de paza. Aceasta a fost o referire la mesajul de sambata de pe Twitter al prim-ministrului canadian Justin Trudeau, care a afirmat politica de bun-venit a tarii sale fata de refugiati.

Trump a aparat ordinul executiv intr-o declaratie, duminica, spunand ca Statele Unite isi vor relua eliberarea de vize pentru toate t... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro