Zeci de case si curti din sudul tarii, inundate. Echipajele MAI intervin in 25 de localitati

Zeci de case si curti din sudul tarii, inundate. Echipajele MAI intervin in 25 de localitati

In ultimele 24 de ore, peste 1.200 de efective ale Ministerului Afacerilor Interne cu aproximativ 600 de mijloace au intervenit pentru limitarea efectelor meteo periculoase in 54 de localitati din 12 judete, a anuntat, sambata, purtatorul de cuvant al MAI, Monica Dajbog. O alta interventie de indepartare a unei situatii de risc pentru populatie a avut loc, tot in cursul noptii, in zona localitatii Plosca din judetul Teleorman, unde Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta a decis realizarea unei brese de scurgere sub calea ferata pe relatia Alexandria - Rosiori de Vede, lucrare necesara pentru a evita inundarea a peste 50 de case din localitatea Plosca.

acum 94 luni (28 Nov 2015)

In ultimele 24 de ore, peste 1.200 de efective ale Ministerului Afacerilor Interne cu aproximativ 600 de mijloace au intervenit pentru limitarea efectelor meteo periculoase in 54 de localitati din 12 judete, a anuntat, sambata, purtatorul de cuvant al MAI, Monica Dajbog.

Apele au inundat 20 de locuinte din judetele Olt, Mehedinti, Valcea si Giurgiu, si 66 de curti si gradini din Olt, Dambovita, Mehedinti, Arges, Valcea, Gorj, Ilfov si Giurgiu. Se intervine in

continuare in 25 de localitati din judetele Dambovita, Giurgiu, Olt, Teleorman, Arges, Dolj, Valcea si Ilfov. La fata locului au intervenit 50 de pompieri, politisti, jandarmi si militari de la MApN si s-a actionat atat pentru consolidarea digului, cat si pentru pregatirea evacuarii preventive a aproximativ 70 de persoane din locuintele situate in zona de risc. De asemenea, in prezenta prefectului judetului, specialisti de la Apele Romane au identificat o solutie tehnica in amonte de localitatea Babeni care a permis scaderea nivelului pe canalul colector din oras si implicit scaderea presiunii pe digul de protectie.

O alta interventie de indepartare a unei situatii de risc pentru populatie a avut loc, tot in cursul noptii, in zona localitatii Plosca din judetul Teleorman, unde Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta a decis realizarea unei brese de scurgere sub calea ferata pe relatia Alexandria - Rosiori de Vede, lucrare necesara pentru a evita inundarea a peste 50 de case din localitatea Plosca.

O alta zona care ramane in atentia autoritatilor este cea de pe DN67C Ranca - Novaci unde se actioneaza in continuare pentru deszapezire intre kilometrii 22 si 34. Aici in cursul noptii, in jurul orei 4.00, deplasarea unui microbuz care transporta 7 adulti si 2 copii dinspre statiunea Ranca spre Novaci a fost facilitata de un plug care i-a deschis drumul inzapezit. De asemenea, o persoana care necesita asistenta medicala a fost ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro